Javni poziv Ministrstva za kulturo za izbor javnih kulturnih projektov mednarodnega sodelovanja na področju umetnosti

Predmet javnega poziva je sofinanciranje kulturnih projektov predstavljanja vrhunske slovenske umetniške produkcije v tujini ter predstavljanja vrhunske tuje umetniške produkcije v Sloveniji na področjih glasbenih, uprizoritvenih, vizualnih in intermedijskih umetnosti, ki bodo izpolnjevali kriterije, navedene v javnem pozivu.

Ministrstvo v okviru javnega poziva razpisuje sofinanciranje projektov na naslednjih sklopih:

 • 1. Promoviranje avtorjev iz Slovenije, ki ustvarjajo v sodobnih praksah vizualnih in intermedijskih umetnosti in v mednarodnem prostoru predstavljajo Slovenijo
 • 1.1. Predstavitve vizualnih in intermedijskih umetnikov, ki delujejo v Sloveniji in bodo Slovenijo v letu 2018 predstavljali na mednarodnih umetniških in oblikovalskih sejmih:
  • kategorija I. Art Basel; FIAC Pariz; Frieze Art Fair London; Milano Design Week;
  • kategorija II. Arco Madrid; Art Cologne Kőln; Artissima Torino; Volta Basel; Liste Basel; Art Brussel; Art Rotterdam; Vienna Cotemporary Dunaj; London Fashion Week;
  • kategorija III. Paris Photo; Art Market Budapest; Art Photo Budapest, Photo Basel, New York Art Book Fair.
 • 1.2. Sodelovanje vizualnih in intermedijskih umetnikov iz Slovenije na naslednjih referenčnih mednarodnih razstavnih in festivalskih prireditvah: Mednarodna razstava arhitekture v Benetkah (Arhitekturni bienale); Ars Electronica Linz; Manifesta; Bienale mladih Evrope in Sredozemlja; Istanbulski bienale; Lumina Light Festival Cascais.
 • 2. Produkcija in predstavitev vrhunske slovenske umetniške produkcije v tujini v letu 2018 na področju glasbene ali uprizoritvene umetnosti. Sklop je namenjen sofinanciranju glasbene ali uprizoritvene produkcije in predstavljanju le-te v mednarodnem kulturnem prostoru.
 • 3. Organizacija mednarodnega festivala, koncertnega cikla ali predstavitvenega dogodka v letu 2018 na področju glasbene ali uprizoritvene umetnosti v Sloveniji. Sklop je namenjen sofinanciranju organizacije mednarodnih festivalov oziroma drugih mednarodnih dogodkov v Sloveniji s ciljem predstavljanja tuje glasbene ali uprizoritvene produkcije v Sloveniji.

Poziv se začne 23. 4. 2018 ob 9.00 in se zaključi s porabo razpoložljivih sredstev, vendar traja najdlje do 31. 8. 2018.

Več informacij je na voljo tukaj

Prijavite se na naše e-novice!.