Tekmovanje Start:up Slovenija s P2

Tekmovanje Start:up Slovenija želi prepoznati najboljša start-up podjetja v najzgodnejši razvojni fazi (problem - rešitev) in jih strokovno in medijsko podpreti. Sodelovanje v pred-selekcijskem procesu tekmovanja z DEMO dnevom prinese tudi točke zagonsko spodbudo P2 Slovenskega podjetniškega sklada.
Iščemo pogumne posameznike in vizionarske ekipe z inovativnimi idejami in potencialom globalne rasti. Z aktivnostmi želimo doseči čim večjo aktivacijo podjetniških talentov preko zagona lastnega podjetja. 
 
Mreženje, učenje, kapital
S tekmovanjem spodbujamo razvoj start-up podjetij in prispevamo k širjenju pozitivne podjetniške kulture v Sloveniji. V celotnem procesu tekmovanja so podjetniške ekipe izpostavljene intenzivnemu učenju in mreženju, in sicer v okviru promocijskih dogodkov tekmovanja pred prijavnim rokom, kakor tudi v okviru pred-selekcijskega procesa z DEMO dnevom, na katerem bodo prisotni tudi zasebni investitorji. 
  
Tekmovanje povezano z razpisom P2 SPS 
Sodelovanje v tekmovanju Start:up Slovenija prinese točke za zagonsko spodbudo P2 Slovenskega podjetniška sklada, ki start-up podjetjem v najzgodnješi fazi razvoja zagotavlja 54.000 € subvencije. Udeleženci tekmovanja lahko v procesu pred-selekcije, ki se zaključi z osebno predstavitvijo idej na DEMO dnevu v Ljubljani, pridobijo do 35 točk v okviru razpisnih pogojev za zagonsko subvencijo. Tekmovanje Start:up Slovenija je na pobudo MGRT že od leta 2011 povezano z zagonsko spodbudo P2 Slovenskega podjetniškega sklada.  
 
Najboljše bomo nagradili
Najbolje uvrščene ekipe tekmovanja bomo nagradili s simboličnimi nagradami in priznanji ter jih tudi medijsko izpostavili. Aktivno povezovanje s potencialnimi zasebnimi investitorji lahko skupaj z medijsko prepoznavnostjo podjetjem omogoči hitrejši napredek njihove podjetniške ideje. Najboljša podjetja tekmovanja se bodo skupaj z drugimi slovenskimi start-upi lahko potegovala za nominacijo za prestižno nagrado "Slovenski start-up leta 2017".  3 najbolje uvrščenih ekip tekmovanja bo prejelo ekskluzivni "all inclusive" paket PODIM 2017, ki vsebuje brezplačno vstopnico za dve osebi vključno z nočitvijo v dvoposteljni sobi, možnost sejemske predstavitve produkta, organizirano 1:1 mreženje z investitorji in uveljavljenimi podjetji ter izpostavljenost v okviru konferenčnega dogajanja.

 

Mreža za uspeh

Uspešno organizacijo in izvedbo tekmovanja zagotavlja mreža akterjev slovenskega in mednarodnega start-up ekosistema, v katero so vključeni podjetniki, investitorji, svetovalci podpornih ustanov, mediji, vladne in nevladne organizacije … Ta mreža je pomembna tudi za zagotavljanje promocije in podpore udeležencem tekmovanja, hkrati pa je temelj za razvoj inovativnega podjetništva v Sloveniji.

Več o tekmovanju

Prijavite se na naše e-novice!.