BSC Kranj je sodeloval na dobrodelni dražbi za družino Dovžan

Sredi decembra 2018 so dijaki in profesorji Gimnazije Franceta Prešerna že sedmič pripravili humanitarno prireditev Prešerno in dobrodelno. Del dogodka je bila tudi javna dobrodelna dražba opreme znanih slovenskih športnikov za družino Dovžan iz Tržiča, ki je v vodni ujmi izgubila svoj dom.

Naj spomnimo, da je konec oktobra 2018 Občino Tržič prizadelo hudo neurje in, med drugim, je narasla Tržiška Bistrica družini Dovžan odnesla hišo. Da bi pomagali nekdanjemu dijaku, so na Gimnaziji Franceta Prešerna, na pobudo bivših sošolcev Robija Dovžana, organizirali dražbo. Ti so se na dražbi uspešno potegovali za čelado smučarskega reprezentanta Mihe Hrobata. K sodelovanju pa so pritegnili še alpsko smučarko Ilko Štuhec in nogometnega vratarja Jana Oblaka, ki sta za dobrodelno dražbo namenila svoja dresa.

Veseli nas, da smo tudi pri BSC, d.o.o., Kranj lahko sodelovali na tej dražbi in tako postali ponosni lastniki Oblakovega podpisanega dresa. Kot mnogi že veste, Jan Oblak je svojo kariero začel v Škofji Loki. Že kot najstnik je odšel v portugalsko Benfico in se kasneje preselil k španskemu Atleticu Madridu, s katerim je leta 2016 postal evropski prvak.

Hvala organizatorjem dražbe in Gimnaziji Franceta Prešerna za možnost sodelovanja.

Prijavite se na naše e-novice!.