Čistilna akcija - očistimo Kranj

Kranjski taborniki v sodelovanju z občino Kranj že več kot 10 let organizirajo čistilno akcijo Očistimo Kranj - Kranj ni več usran.

Število udeležencev akcije je skozi leta naglo naraslo na prek 7000. V akciji sodelujejo vse starostne skupine, od osnovnošolcev do upokojencev. Akcija se izvaja na širšem območju Kranja. Spremlja jo zanimiv program, ki se zadnja leta odvija na Glavnem trgu.

S strani MOKranj je Klemen Markelj letos dobil listino o priznanju Mestne občine Kranj za odmevno ozaveščanje in aktivnosti na področju ekologije ter organizacijo čistilne akcije. Kranjski taborniki sodelujejo pri projektu Mojareka.si, ki povezuje čistilne akcije za čiste reke in so kranjsko akcijo izbrali kot eno izmed najbolje pripravljenih čistilnih akcij, zato so se jo odločili letos tudi zabeležiti z videom.

Namen akcije je seveda "spomladansko" čiščenje našega mesta, prav tako pa ima velik pomen tudi ozaveščanje ljudi o skrbi za okolje, ki se začne v prav vsakem domu z ločevanjem in pravilnim odlaganjem odpadkov.

Poskrbimo, da bodo tudi prihodnji rodovi deležni lepot narave, ki nam jih ta ponuja. Zatorej lepo vabljeni na Očistimo Kranj - Kranj ni več usran 2017!

PLAN OČISTIMO KRANJ 2017

 

Prijavite se na naše e-novice!.