COVID-19 ne more ustaviti C.H.A.N.G.E.R.S.

Konec meseca januarja 2022, smo se zaposleni področja za pametne skupnosti BSC Kranj udeležili tri dnevnega izobraževanja, izvedenega iz strani vodilnega partnerja CAM iz Madžarske. Nadgradili smo svoje znanje na področju energetske učinkovitosti, začrtali smernice za izvajanje projektnih aktivnosti in spoznali primere dobre prakse na madžarskih tleh.

Partnerstvo projekta C.H.A.N.G.E.R.S. ne izgublja časa, ne glede na epidemiološko situacijo. Po dolgih pripravah je v začetku letošnjega leta vodilni partner CAM iz Madžarske, izvedel tretje skupno izobraževanje, predstavniki BSC Kranj pa smo bili zaposleni s področja za pametne skupnosti, ki projekt tudi izvajamo. Dogodek je trajal tri dni, v času od 31. januarja do 2. februarja 2022, zaradi epidemije in širjenja nove različice virusa COVID-19, pa je bil dogodek izveden virtualno.

Osnovni cilj tretjega skupnega izobraževanja (JST) je bilo nadgrajevanje znanja mentorjev s področja »Ponovne uporabe obnovljivih energetskih virov«. Izobraževanje je nudilo vpogled v pripravo priročnika o obnovljivih elektroenergetskih virih za gospodinjstva. Na praktični delavnici tretji dan dogodka smo identificirali naslednji korak v sklopu projekta, ki je izboljšanje in dostopnost izobraževalnih vsebin starejšega ruralnega prebivalstva.

Čeprav smo glede na izvedbo virtualnega dogodka morali odpovedati načrtovane oglede dobrih praks, smo zagotovljen čas vseeno izkoristili maksimalno, saj je organizator agendo zapolnil z zanimivimi vsebinami, ki so še dodatno pritegnile pozornost in pritegnile še druge slušatelje. V sklopu izobraževanj nismo samo pridobili nova znanja o pomembnosti obnovljivih virov za gospodinjstva, ampak tudi poglobili znanje o najnovejših obnovljivih elektroenergetskih virov.

Tekom izobraževanja smo se ukvarjali s temami:

  • Kako podatki in umetna inteligenca spreminjajo energijski sektor?
  • Kako deluje energetska skupnost in kako lahko pomagajo gospodinjstvom v prihodnosti?
  • Kako deluje sistem geotermalnega ogrevanja, kakšne so glavne prednosti in zakaj je pomembno ozaveščati ljudi o nujnosti vlaganja v tovrstne sisteme v naših domovih?
  • Kako lahko električna mobilnost doprinese h gospodinjstvu in kakšni so pogoji za razvoj področja?

 

Splošni cilj projekta C.H.A.N.G.E.R.S.je izmenjava dobrih praks v štirih skupnih izobraževanjih, ki pokrivajo tri ključne teme: energetsko učinkovitost, obnovljive energetske vire in trajnostno gospodinjstvo.

Projekt koordinira CAM Consulting iz Madžarske, projektni partnerji pa smo BSC Kranj, Motion Limited iz Malte in EUROCREA Merchant SRL iz Italije.

Več o projektu lahko preberete na spletni strani projekta C.H.A.N.G.E.R.S. ali obiščete spletno stran in LinkedIn profil.

Prijavite se na naše e-novice!.