Dan inovativnosti na temo pametnih mest

Če imate dobre in inovativne zamisli s področja pametnih mest, ki bi jih želeli predstaviti širši publiki, jih lahko predstavite na Dnevu Inovativnosti, ki bo 7. decembra potekal v coworkingu Kovačnica, v Kranju!

Prijavijo se lahko posamezniki, skupine in tudi podjetja. Vsi udeleženci bodo nagrajeni z darilom presenečenja pokroviteljev. Najboljše 3 ekipe pa bodo nagrajene s posebnimi nagradami v višini 4.500 EUR. Na celodnevnem dogodku boste imeli priložnost, da se družite z vsemi partnerji, podjetji, predstavniki Mestne občine Kranj in jih karkoli vprašali ter se od njih učili, kar vam bo pomagalo tudi pri razvoju vaše ideje.

Kdo se lahko prijavi?

  1. Posamezniki in ekipe

Prijavi se lahko prav vsak, ki je polnoleten in bi s svojimi idejami rad prispeval k razvoju Kranja. Lahko se prijavite kot posameznik ali kot ekipa.

V primeru, da o ideji že razmišljate s prijatelji ali sodelavci in bi jo želeli na Dnevu inovativnosti naprej razvijati skupaj, se lahko prijavite kot skupina. Pazite le, da prijavni obrazec izpolni vsak posameznik. Če pa razmišljate, da bi se na ta izvrsten dogodek prijavili tudi zato, da spoznate nove ljudi, se lahko prijavite kot posameznik in sestavljanje ekipe prepustite organizatorjem.

  1. Podjetja

Podjetja, ki delujejo in ponujajo rešitve na temo pametnih mest,  so prav tako vabljena k sodelovanju!

Zainteresirana podjetja lahko sodelujejo kot:

  1. Pokrovitelji + sodelujoči* (prijavite lahko eno ekipo do 3 zaposlenih iz podjetja, ki bodo sodelovala na Dnevu Inovativnosti in predstavila svojo konkretno rešitev podjetja za Mestno občino Kranj. Sodelovanje s promocijskim materialom je plačljivo.)
  2. Sodelujoči (1 predstavnik podjetja, ki se ga umesti v skupino ostalih udeležencev in pomaga ekipi sooblikovati njihovo idejo. Sodelovanje je brezplačno).

*Sponzorski prispevek je simboličen in znaša 490 EUR + DDV. Število sponzorjev je omejeno na največ 5.

Več informacij za podjetja in prijava za podjetja, je na tej povezavi: https://goo.gl/UMfiFR

Dan inovativnosti PAMETNO MESTO soorganizirajo in podpirajo: Mestna občina Kranj, SRIP IKT Horizontalna Mreža in CorpoHub, v sodelovanju s Kovačnico in partnerskimi podjetji.

 

Kaj se išče?

Dan inovativnosti bo priložnost za iskanje in sooblikovanje idej s širšega področja pametnih mest, zato k soustvarjanju vabljeni širši interesenti vseh področij: upravljanje prometa, upravljanje energetske učinkovitosti stavb in pametnih energetskih omrežij, upravljanje razsvetljave, upravljanje odpadkov, e-skupnost, e-upravljanje in e-demokracija, urbana mobilnost, varna družba, zdravstvo, okolje in energetika, platforme za storitve digitalne agende in še kaj.

Najboljše 3 ekipe bodo nagrajene s posebnimi nagradami!

Nagrajeni bodo vsi člani treh ekip z najbolj markantnimi idejami, nagrade in kategorije pa so sledeče:

Nagrada za ekipo z najbolj inovativno idejo:

Delavnica Progressive Innovation v vrednosti 2.000 EUR

Nagrajena bo ideja, ki ima, po mnenju žirije, največji potencial za Kranj v prihodnosti. Celotna ekipa prejme vrhunsko enodnevno izobraževanje v vrednosti 2.000 € s področja inoviranja, kamor spada napredni design thinking, metode sprintanja in konkretni koraki od empatije do prototipiranja in testiranja (trajanje: 4 pedagoške ure z odmori za kavo). 

+ VSTOPNICA na follow-up srečanje s predstavniki Mestne občine Kranj za preučitev možnosti implementacije ideje.

 

Nagrada za ekipo z najbolj perspektivno idejo:

Timbilding LEGO Serious Play v vrednosti 1.500 EUR

Celotna ekipa prejme nepozabni timbilding LEGO Serious Play (3 pedagoške ure s timbilding igrami ter odmori s kavo) na temo izboljšanja medosebnih odnosov in ideacije. Izvaja se na sedežu podjetja CorpoHub v Ljubljani.

 

Nagrada za ekipo za idejo, ki jo je moč najhitreje uresničiti:

Timbilding Napredni Design Thinking v vrednosti 1.000 EUR

Celotna ekipa prejme nepozabni timbilding Napredni Design Thinking (2 pedagoški uri s timbilding igro (crafting) in odmori s kavo) na temo izboljšanja empatije do kupca. Izvaja se na sedežu podjetja CorpoHub v Ljubljani.

 

Žirija?

Žirija bo sestavljena iz strokovnjakov s področja pametnih mest, predstavnikov Mestne občine Kranj, SRIP IKT Horizontalne Mreže, CorpoHub in sodelujočih podjetij, na dogodku pa bodo ves čas prisotni tudi CorpoHub mentorji, ki vam bodo pomagali pri oblikovanju in predstavitvi vaših idej.

Kako bo Dan inovativnosti potekal?

Dogodek bo potekal 7. 12. 2018 v Kovačnici v Kranju. 

Okvirna agenda:

Dopoldanski del (pričetek od 8.00 - 8.30):

  • Registracija, kava
  • Uvod, delo v skupinah z mentorji

Kosilo

Popoldanski del

  • Delo v skupinah z mentorji
  • Predstavitev inovativnih idej strokovni žiriji
  • Razglasitev najboljših ekip

Podelitev nagrad, mini zabava in zaključek (predvidoma ob 19h).

 

Prijava in informacije:

Obvezno se prijavite preko prijavnega obrazca: https://goo.gl/UMfiFR. Predlagamo, da prijavo opravite čim prej, saj je število mest zaradi zagotavljanja čim večje učinkovitosti omejeno! Za  več informacij se lahko obrnete na nives.justin@bsc-kranj.si.

Prijavite se na naše e-novice!.