Delavnica za starejše: »Uporaba pametnih telefonov in drugih naprav«

V letošnjem letu smo na Regionalni razvojni agenciji – BSC Kranj pričeli z izvedbo novega projekta Changers 2.0, iz programa Erasmus+. Projekt se ukvarja z vključevanjem starejših v izobraževanje z možnostjo učenja in dvigu digitalnih kompetenc.

V sklopu projekta Changers2.0 bomo izvedli dve vsebinsko različni delavnici za starejše, kjer bomo spoznavali svet digitalnih tehnologij in pridobili znanja ter veščine za uporabo sodobne tehnologije za uspešno komuniciranje, izobraževanje in zabavo v vsakdanjem življenju. Delavnice bodo prilagojene potrebam in zmožnostim starostnikov ter upoštevale njihovo predhodno znanje in izkušnje z uporabo tehnologije.

Delavnice so brezplačne in primerne za vse starejše z različnimi stopnjami predznanj, ki si želijo stopiti v korak s časom in se spoprijateljiti z ugodnostmi, ki jih prinaša uporaba pametnega telefona, računalnika in interneta v sodobnem času.

 

Zato starejše občane, ki si želijo pridobiti nova znanja, vabimo na dvourno delavnico »Uporaba pametnih telefonov in drugih naprav«, ki bo v torek, 4. 7. 2023, ob 9:30 uri, v Kovačnici, Poštna ulica 4, 4000 Kranj (stavba nekdanje glavne pošte).

 

PROGRAM DELAVNICE:

  • Uvod v digitalno tehnologijo: predstavitev pametnih telefonov, tablic in računalnikov ter njihovih osnovnih funkcij.
  • Navigacija po napravah: osnovna uporaba zaslona, gumba za domov, nastavitve in ikone aplikacij.
  • Uporaba tipkovnice in zaslonskega vmesnika: vaja tipkanja, premikanja po zaslonu ter uporaba ikon in menijev.
  • Namestitev aplikacij: predstavitev trgovine z aplikacijami (App Store, Google Play) in namestitev koristnih aplikacij (za e-pošto, novice itd.).
  • Prilagajanje nastavitev: predstavitev osnovnih nastavitev, kot so zvok, svetlost zaslona, jezik itd.
  • Osnove varnosti: nasveti za varno uporabo naprav, gesel in dostopa do osebnih podatkov.

 

Udeležence prosimo naj s sabo prinesejo svoje pametne telefone ali tablice, če jih imajo.

 

Udeležba je brezplačna, vendar vas naprošamo, da se na delavnico predhodno prijavite in sicer najkasneje 3 (tri) dni pred izvedbo delavnice na e-naslov: roko.padovac@bsc-kranj.si ali preko telefona: 04 281 7236.

Prijavite se na naše e-novice!.