Digitalizacija naravne dediščine

V okviru Interreg Europe projekta CD-ETA je 1. in 2. februarja v španski Valenciji potekal prvi tematski seminar z naslovom »Digitalizacija naravne dediščine«. Predstavniki vključenih partnerjev iz 7 evropskih držav (Bolgarija, Romunija, Italija, Španija, Grčija, Estonija in Slovenija) so na seminarju predstavili politike in orodja, ki se na področju digitalizacije naravne dediščine izvajajo v njihovih regijah in državah.

Slovenske predstavnice so s predstavitvijo naše politike in Naravovarstvenega atlasa Slovenije navdušile zbrane udeležence. Poleg domačih praks in praks vključenih partnerjev je bila predstavljena tudi digitalizacija naravne dediščine na Portugalskem, udeleženci pa so si ogledali tudi naravni park Albufera de Valencia. Park je poznan po sladkovodnem jezeru Albufera,  enem najpomembnejših mokrišč na Iberskem polotoku, in številnih vrstah ptic. Območje je tradicionalno pomembno tudi za ribiče in pridelovalce riža, ki na obsežnih riževih poljih pridelujejo surovino za najznačilnejše španske jedi.

 

V okviru projekta CD-ETA bo v začetku maja 2017 v italijanskih Firencah potekal drugi tematski seminar, tema slednjega pa bo »Digitalizacija v muzejih in galerijah«.

 

Prijavite se na naše e-novice!.