Dobre prakse krožnega gospodarstva v gorenjski regiji in povezovanje z ostalimi akterji v Sloveniji

V petek, 6. oktobra 2017, smo v prostorih Regionalne razvojne agencije Gorenjske, BSC Kranj, gostili posvet v obliki interaktivne delavnice Partnerstva za zeleno gospodarstvo Slovenije z naslovom: Dobre prakse krožnega gospodarstva v gorenjski regiji in povezovanje z ostalimi akterji v Sloveniji.

Posvet je potekal v organizaciji Partnerstva za zeleno gospodarstvo Slovenije, ki deluje pod okriljem Kabineta predsednika Vlade RS, v sodelovanju z Regionalno razvojno agencijo Gorenjske (BSC, poslovno podporni center, d.o.o., Kranj) ter konzorcijem izvajalcev projekta Kažipot prehoda v krožno gospodarstvo Slovenije, ki ga povezuje platforma Circular Change. 

Državni sekretar v Kabinetu predsednika Vlade in vodja Partnerstva za zeleno gospodarstvo Tadej Slapnik je povedal, da je zeleno gospodarstvo zelo povezovalna tema in prihodnost, ki jo v Sloveniji želimo udejanjiti. Direktor Regionalne razvojne agencije Gorenjske, BSC Kranj, Rok Šimenc pa je na kratko predstavil aktivnosti, ki jih v regiji na tem področju izvaja agencija.

Srečanje je bilo »delovno«, saj smo v delavniški obliki spoznavali dobre prakse gorenjske regije. Na delavnici so svoje delovanje, ki podpira koncept krožnega gospodarstva, predstavili: podjetje Iskraemeco, merjenje in upravljanje energije, d.d., Loška zadruga - KGZ z o.o. Škofja Loka, Knauf Insulation d.o.o., Škofja Loka, Etri skupnost, Urbanistični inštitut republike Slovenije s projektom LUMAT ter Fundacija Vincenca Drakslerja za Odvisnike - ustanova za zdravljenje Odvisnikov, pomoč Odvisnikom in njihovim svojcem, So.P..

Poleg predstavitve aktivnosti in priložnosti sodelovanja za prehod v krožno gospodarstvo v Sloveniji je bil glavni namen srečanja prav nudenje priložnosti za izpostavitev akterjev in dobrih praks ter izmenjave znanja iz regije. Ob koncu srečanja smo zbrali priporočila, ki bodo upoštevana pri snovanju Kažipota krožnega gospodarstva Slovenije.

Več o prehodu v zeleno gospodarstvo: Zeleno kot razvojni potencial Slovenije si lahko preberete tukaj.

Prijavite se na naše e-novice!.