E-MOTICON – sestanek 15 partnerjev in 41 opazovalcev v Strasbourgu, Franciji

V Strasbourgu je 5. in 6. julija 2017 na temo e-mobilnosti in tehnološkega razvoja potekal drugi sestanek partnerjev projekta e-MOTICON. Poleg projektne skupine BSC Kranj sta se sestanka udeležili predstavnici Občine Jesenice in Občine Radovljica, aktivno pa je sodeloval tudi predstavnik Ministrstva za infrastrukturo RS.

Francoski partner projekta e-MOTICON, Pôle Véhicule du Futur, je organiziral drugi sestanek partnerstva in k sodelovanju povabil podjetja kot so Hager-Berker-Elcom, ki je eno od vodilnih podjetij na področju električnih inštalacij na svetu, Freshmile, operaterja električnih polnilnic v Franciji in Evropi s 3.206 električnimi postajami v svoji bazi v 19 državah in Chargemap, podjetje, ki je vzpostavilo brezplačni zemljevid in aplikacijo za  uporabnike, da hitreje in lažje najdejo in polnijo svoja električna vozila, s trenutno 117.829 vozniki električnih vozil, ki to aplikacijo tudi uporabljajo in podjetje Cirrantic iz Münchna, ki upravlja z informacijami za infrastrukturo električnih vozil in še veliko več.

Partnerji smo predstavili rezultate prvih osmih mesecev izvedbe projekta, med drugim analizo stanja na področju razširjenosti mreže električnih polnilnic na območju Alp in politik za spodbujanje širitve mreže električnih polnilnih postaj in njihovega upravljanja. Ena zanimivejših predstavitev rezultatov projekta je bila nova informacijska transnacionalna platforma za obveščanje o zanimivostih na področju e-mobilnosti, ki naj bi popolnoma zaživela v sledečih mesecih. Skupaj z gosti in opazovalci smo se pogovarjali o novostih tehnološkega razvoja na področju e-mobilnosti in vpliva teh tehnologij na promet in infrastrukturo v prihodnosti.

S strani Regionalne razvojne agencije Gorenjske, BSC Kranj, sta se poleg projektne skupine, sestanka udeležili tudi opazovalki iz Občine Jesenice in Občine Radovljica.

Izkušnja Aleksandre Orel iz Občine Jesenice:

Sestanka partnerstva projekta e-MOTICON v Strasbourgu sem se udeležila kot opazovalka projekta.  To je bila moja prva izkušnja s projektom in glede na zanimivo tematiko sem poleg danih informacij s strani BSC Kranja želela samostojno pridobiti več informacij o projektu. Po mojem mnenju bi bilo dobro v pripravo vključiti poleg oblikovalcev politik tudi avtomobilsko industrijo, ki sooblikuje trende na tem področju, kot je omenil tudi predstavnik Ministrstva za infrastrukturo iz Slovenije. Njegov prispevek k projektu se mi zdi zelo relevanten in strokoven. Na samem sestanku je bilo predstavljenih precej zanimivih stvari. Spomnim se analize pilota P&L, kar naj bi pomenilo Proces in Lokalizacija. Poleg partnerskih predstavitev je bilo tudi nekaj predstavitev s strani podjetij, ki se ukvarjajo s širitvijo in upravljanjem električnih polnilnic na nivoju, ki ga kmalu lahko pričakujemo tudi v Sloveniji.”

 

Izkušnja Andreje Schmitt iz Občine Radovljica:

V imenu Občine Radovljica sem se sestanka partnerjev projekta e-MOTICON udeležila kot opazovalka. Partnerji so predstavili rezultate dela na projektu. Sama predstavitev analize stanja razširjenosti mreže električnih polnilnic na območju Alp in politik za spodbujanje širitve mreže električnih polnilnih postaj je bila opravljena temeljito in zelo strokovno. Zelo zanimive so bile predstavitve podjetij Hager-Berker-Elcom, Freshmile, Chargemap..., z izsledki katerih bodo partnerji v projektu še lažje sledili zastavljenim ciljem. Pridobljeno znanje bomo koristno uporabili pri načrtovanju infrastrukture električnih polnilnih postaj in tako povečali uporabnost e-mobilnosti tudi pri nas.«

 

Vabimo vas k branju prvih e-novic projekta E-MOTICON, pripravljenih s strani odgovornega italijanskega partnerja Regije Lombardija.

Save

Save

Save

Save

Save

Prijavite se na naše e-novice!.