EDIN ĐERLEK V KRANJU – Možnosti in priložnosti regionalnega razvoja

V petek, 28. 7. 2023, smo na BSC Kranj – Regionalni razvojni agenciji Gorenjske gostili srbsko delegacijo in z njo na čelu Edina Đerlaka, ministra brez resorja, zadolženega za regionalni razvoj.

Ministra smo sprejeli v Kovačnici – podjetniškem inkubatorju Kranj, ki je zagotovo eden bolj zvenečih projektov naše regionalne razvojne agencije. Z  v. d. direktorice agencije Franjo Gabrovšek Schmidt sta razpravljala o pomembnosti regionalnih razvojnih agencij kot nosilcev razvoja, njihovem delovanju, izvajanju ključnih nacionalnih in evropskih projektov, pripravi regionalnih razvojnih dokumentov in nenazadnje o turizmu ter čezmejnemu sodelovanju. Pogovoru se je pridružil tudi kranjski podžupan Janez Černe, ki je Kranj predstavil skozi oči pametnega mesta. 

Na koncu je minister, navdušen nad dosežki in priložnostmi razvoja Gorenjske regije, pozval predstavnike slovenskih razvojnih agencij k obisku Srbije, da v neposrednem stiku s srbskimi kolegi najdejo skupna področja sodelovanja ter izmenjajo neprecenljive izkušnje!

 

   

 

Avtor fotografij: Kabinet ministra za uravnoteženi regionalni razvoj - Sveta Pavlović
Prijavite se na naše e-novice!.