Evropski teden mobilnosti 2017: Združimo moči, delimo si prevoz

Evropski teden mobilnosti 2017 bo letos ponovno povezal na tisoče evropskih mest v prizadevanjih za človeku in okolju bolj prijazne načine mobilnosti. Do vrhunca dogajanja med 16. in 22. septembrom bodo po vsej Evropi potekale številne aktivnosti, ki bodo spodbujale k pametni in trajnostni mobilnosti kot dobri investiciji. Pri organizaciji Evropskega tedna mobilnosti vsako leto sodeluje vse več slovenskih občin, ki na takšen način v svoja okolja uvajajo sodobnejše in človeku prijaznejše oblike načrtovanja prometa. Občinam je v pomoč širok nabor gradiv in preizkušenih aktivnosti, ki jih lahko izvajajo same ali v sodelovanju z drugimi občinami. Aktivnosti spodbujajo promocijo, izobraževanje in ozaveščanje različnih ciljnih skupin o pomenu trajnostne mobilnosti za kakovost bivanja, zdravja in okolja ter spodbujajo preizkušanje in uvedbo trajnih prometnih ukrepov.

Vabimo občine in lokalne skupnosti, da se pridružijo akciji Evropski teden mobilnosti 2017, ki bo potekal pod geslom: Združimo moči, delimo si prevoz. Vse občine, ki bi želele sodelovati v akciji, morajo do 9. 6. 2017 podpisati in ter posredovati Pristopno listino na elektronski naslov nacionalne koordinatorke ETM.

Akciji se lahko pridružijo tudi vrtci, osnovne in srednje šole.

Za več informacij se zainteresirani lahko obrnejo na regionalne koordinatorje Evropskega tedna mobilnosti.

Za vse, ki se niste uspeli udeležiti Nacionalne konference o trajnostni mobilnosti, pa lahko tukaj najdete gradiva s konference.

Prijavite se na naše e-novice!.