Filmski teden Evrope 2020

Tudi v letu 2020 bomo v Kranju pripravili tradicionalni Filmski teden Evrope. Ta pa ne bo potekal v maju, kot smo bili navajeni pretekla leta, temveč smo ga zaradi epidemije virusa Covid-19 prenesli v avgust. Poleg tega, si bomo letos sodobne evropske filme, namesto v kinodvorani, ogledali pod zvezdami.

Filmski teden Evrope vam letos izjemoma zaradi vsem znanim razmer prinaša sodobne evropske filme pod zvezdami med julijem in septembrom 2020. Zvrstilo se bo 26 brezplačnih projekcij, vsi predvajani filmi pa so prejemniki sredstev EU za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije. Med njimi bodo tudi filmi, ki so v preteklosti bili finalisti za nagrado LUX, s katero Evropski parlament spodbuja kulturno raznolikost in povezovanje med evropskimi državami.

Dodana vrednost tokratnega filmskega tedna so gotovo atraktivne lokacije, kajti vrhunske filme si bo mogoče ogledati na grajskih dvoriščih, mestnih trgih in vrtovih ter ob morju - kar je pa najpomembnejše – POD ZVEZDAMI.

 

Kranj (Kovačnica)

Župančičeva ulica 22, Kranj

 - Petek, 28.08.2020, 20:00: Mož, ki se je igral z ognjem (Mannen som lekte med elden)

                                                                                                    

 Kranj (Vovkov vrt)

 - Sobota, 29.8.2020, 20:00: Mleko (Héraðið)

- Nedelja, 30.08.2020, 20:00: Medtem ko vas ni bilo (Sorry we missed you)

 

* v primeru slabega vremena se projekcije filma prestavijo v Stolp Škrlovec

Za vse projekcije si sabo prinesite udobno podlago za na travo, ležalnik, kakšno pijačko, kaj za prigriznit.

 

Filmski teden Evrope že vrsto let organizirajo regionalne informacijske točke Europe Direct v Sloveniji in RRA Severne Primorske v sodelovanju z lokalnimi partnerji ter s Centrom Ustvarjalna EvropaPredstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji.

Namen Filmskega tedna Evrope je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti. Več kot 20 filmov boste letos lahko videli v Izoli, Sežani, Ajdovščini, Novem mestu, Celju, Mariboru, Ptuju, Murski Soboti, Novi Gorici, Kranju, in Ravnah na Koroškem.

 

V kolikor se nam nameravate pridružiti, vam podajamo nekaj nasvetov/navodil:

  1. Vstop je prost do zapolnitve mest. Na dogodku se lahko nahaja največ 50 oseb. Predlagamo vam, da na lokacijo pridete pravočasno.
  2. Ob prihodu boste morali vpisati svoje osebne/kontaktne podatke v poseben seznam.
  3. Prosimo vas, da se dogodka udeležite le, če ste zdravi, brez znakov in simptomov akutne okužbe dihal (kot so na primer nahod, slabo počutje, bolečine v mišicah, povišana telesna temperatura, kašelj) ali ste bili v zadnjih 14 dneh v kontaktu z osebo z znaki COVID-19.
  4. Dosledno upoštevajte navodila NIJZ in organizatorja ter upoštevajte medosebno razdaljo, ki je najmanj 1,5 oz. 2 metra.

Vljudno vabljeni!

 

Prijavite se na naše e-novice!.