Filmski teden Evrope tudi v Kranju

Kranj, 4. maj 2017 - V okviru letošnjega Filmskega tedna Evrope bodo od 4. do 22. maja 2017 po Sloveniji potekale projekcije filmov sodobne evropske produkcije. V dvanajstih slovenskih mestih se bo tako zvrstilo kar trideset brezplačnih projekcij. Vsi predvajani filmi so prejemniki podpore podprograma MEDIA Ustvarjalne Evrope za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije. Nekateri izmed njih pa so bili uvrščeni tudi v izbor za nagrado LUX, s katero Evropski parlament spodbuja kulturno raznolikost in povezovanje med evropskimi državami. Projekcije bodo potekale tudi v Kranju.
Filmski teden Evrope organizirajo regionalne informacijske točke Europe Direct v Sloveniji v sodelovanju z lokalnimi kinematografi po državi ter s Centrom Ustvarjalna Evropa in Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji, njihov namen pa je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti.

Skupaj 20 filmov si bo moč ogledati v Celju, Cerknici, Izoli, Kranju, Ljubljani, Mariboru, Murski Soboti, Novi Gorici, Novem mestu, Pivki, Postojni in Slovenj Gradcu.

Regionalna razvojna agencija Gorenjske, BSC Kranj, vas v okviru točke Europe Direct Gorenjska, vabi, da se udeležite Filmskega tedna Evropa in si v Cineplexx Kranj brezplačno ogledate:

  • 5. 2017 ob 19.00: Čisto nova zaveza. Sočasno bo 11. maja potekalo uradno odprtje Filmskega tedna Evrope 2017, zato za vse obiskovalce pripravljamo tudi presenečenje.
  • 5. 2017 ob 19.00: Toni Erdmann.

CELOTNI SPORED FILMSKIH PROJEKCIJ lahko najdete: http://europedirect.si/sl/filmski-teden ali tukaj.

Vljudno vabljeni!

 

Več informacij:
Nives Justin
Tel.: + 386 4 28 17 247
 
Prijavite se na naše e-novice!.