Gorenjska gazela za leto 2016 je podjetje NiceLabel – Euro Plus

Na Šolskem centru v Kranju je bila podeljena Gorenjska gazela 2016. Dogodek, ki ga že vrsto let organizira časnik Dnevnik, je bil letos namenjen tudi povezovanju mladih in gospodarstva.

Še pred slavnostnim izborom najboljše gorenjske gazele, najboljšega hitrorastočega podjetja, kjer gre tudi za trajnostno naravnanost, je nominirance, nagrajence prejšnjih let, kranjske in gorenjske gospodarstvenike in podjetnike na Gimnaziji Franceta Prešerna Kranj sprejel župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar. V nagovoru je izpostavil predvsem pozitivne gospodarske kazalce, ki nas vse skupaj morajo navdajati z optimizmom. Tako je opozoril, da se na Gorenjskem zmanjšuje brezposelnost - tudi med mladimi, da se povečuje število novih zaposlitev, da se čuti zagon investicij, saj se povečuje izdaja gradbenih dovoljenj, povečuje se število turističnih nočitev. Tudi kranjska občina bo prispevala k zagonu investicij, saj načrtuje 11 milijonov evrov investicij iz mehanizma celostnih trajnostnih naložb.

Na večernem dogodku, kjer je bilo za najboljšo gorenjsko gazelo izbrano podjetje NiceLabel – Euro Plus iz Šenčurja (nominirani sta bili še podjetji: Damatech in Mebor), je župan Boštjan Trilar gazele opisal kot podjetja, ki si postavljajo visoke in merljive cilje, ki jih tudi dosegajo. »S pozitivizmom, ki jih izžarevajo gazele, so nam lahko vzor vsem.  Če lahko vse to dosežejo gazele, lahko tudi mi vsi,« je svoj nagovor sklenil župan.

Osrednja podelitev slovenske gazele bo 19. oktobra 2016 v Ljubljani.

Vir: Mestna občina Kranj

Prijavite se na naše e-novice!.