Gorenjski »Karierni Plac« s polnim zagonom v novo šolsko leto

Pod okriljem nosilca projekta Javnega zavoda Cene Štupar – Center za izobraževanje Ljubljana smo letos marca, v prostorih Kovačnice, začeli s projektom Karierni plac – Karierni center za mlade. Čez poletje smo nabirali sveže ideje in z novim šolskim letom začeli z njihovo izvedbo.

V okviru projekta se v septembru in začetku oktobra lahko pohvalimo s štirimi uspešno izpeljanimi aktivnostmi. Z učenci OŠ Matije Čop iz Kranja smo se udeležili sejma vseh sejmov MOS v Celju, ki je letos potekal že 52. leto. Učenci so obiskali Ulico obrti, kjer so jim bili na interaktiven način predstavljeni različni poklici: kuhar, oblikovalec kovin, mizar, avto serviser …

Gorenjski Karierni Plac je, v sodelovanju z znanim podjetniškim mentorjem Tomažem Stritarjem, dijake Srednje šole Jesenice ter učence petega in šestega razreda OŠ Frana Šaleškega Finžgarja seznanil s podjetništvom skozi igro. Delavnico so tako učenci kot tudi dijaki zaključili z igranjem namizne igre Firma Kids, v kateri so se prelevili v prave podjetnike!

Veste katere so vaše prednosti in slabosti? Ločite med formalnim in neformalnim znanjem in poznate kompetence prihodnosti? Učenci devetega razreda OŠ Križe so na delavnici z naslovom »Razišči svoje kompetence« razvozlali odgovore na prej omenjena vprašanja. Prvič so se srečali z izrazom »SWOT analiza« in si s pomočjo tehnike »Smart goals« izdelali svojo prvo mapo kompetenc. 

Za konec še vesela novica: V torek, 17. 9. 2019, je na svet ''prijokal'' naš KARIERKO. Celih 170 cm visok in 65 kg težak je postal maskota projekta Karierni plac. Kako zelo simpatičen je, si lahko ogledate na sliki spodaj!

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.

Prijavite se na naše e-novice!.