Grčija vabi mlade podjetnike

Grčija je država v jugovzhodni Evropi, z glavnim in hkrati največjim mestom Atenami, ki skupaj z okolico štejejo več kot 3 milijone prebivalcev. Grčijo je pomembno zaznamovala finančna in gospodarska kriza, zadnja leta pa gospodarstvo počasi okreva in beleži počasno rast BDP. Kljub temu Grčija predstavlja največje gospodarstvo na Balkanu in je pomembna regionalna vlagateljica. Grčija je razvita država z gospodarstvom, ki temelji na storitvenem (85 %) in industrijskem sektorju (12 %), kmetijski sektor pa prispeva 4 % nacionalne gospodarske proizvodnje. Sicer pa pomemben del dobičkonosnosti države predstavlja turizem.

 

Na BSC Kranj v sklopu programa Erasmus za mlade podjetnike, izvajamo projekt  PRACTYCE IV. S sofinanciranjem stroškov v tujini projekt ponuja priložnost potencialnim podjetnikom in podjetnikom, ki poslujejo manj kot tri leta, da pridobijo nova, praktična znanja pri izkušenih podjetnikih, predvsem lastnikih majhnih ali srednje velikih podjetij v drugih državah Evropske unije. Mladi podjetniki (ne po starosti, temveč po trajanju podjetniških izkušenj) si tako lahko olajšajo dostop do novih trgov in iskanje tujih poslovnih partnerjev, izkušeni podjetniki gostitelji pa s tem, ko gostijo mladega podjetnika, razvijajo nove tržne povezave in spoznavajo priložnosti, ki jih ponujajo druge države Evropske unije. Več o projektu si lahko preberete tukaj.

 

V okviru programa Erasmus za mlade podjetnike izkušeni grški podjetniki vabijo na izmenjavo mlade podjetnike iz celotne Evrope. Če si želite novih izkušenj, priložnosti in poznanstev, je Erasmus za mlade podjetnike lahko za vas prava odskočna deska. Za vsa dodatna vprašanja in informacije glede projekta, vam bomo na BSC Kranj z veseljem pomagali. Kontaktirate nas lahko na:

Nives Justin (04 28 17 248) ali nives.justin@bsc-kranj.si

Nastija Podobnik (04 77 77 252) ali nastija.podobnik@bsc-kranj.si

 

Katere grške panoge vabijo?

Mlade podjetnike vabijo podjetniki gostitelji iz naslednjih panog.

 

  1. PANOGA: Glasba, gledališče, prireditve in z njimi povezane kulturne in zabavne storitve

Podjetja si želijo gostiti mlade podjetnike, ki imajo pozitiven odnos do učenja in novih idej.

 

  1. PANOGA: Raziskave in razvoj za opremo in storitve na področjih energetike, socialnih storitev, digitalnega marketinga, transporta in logistike

Podjetja te panoge iščejo mlade podjetnike, ki so tehnično usposobljeni, podjetniško naravnani ter imajo izkušnje v tehnologijah kot so Blockchain, internet stvari, analitika podatkov in spletne platforme.

 

  1. PANOGA: Kmetijski, gozdarski, hortikulturni, ribogojski in čebelarski proizvodi in storitve

Podjetja med drugim delujejo na področjih distribucije in maloprodaje strojev, aparatov, opreme, potrošnega materiala, razsvetljave, gospodinjskih aparatov in čistil.

Podjetja želijo sodelovati z mladimi podjetniki, ki so zainteresirani v razvoj sodelovanja in vzajemno izmenjavo znanja. Zahtevajo socialne veščine, veščine upravljanja časa in organizacijske veščine.

 

  1. PANOGA: IT, pisarniška in komunikacijska oprema, storitve in material

Podjetja gostitelji so osredotočeni predvsem na storitve izobraževanja in usposabljanja, raziskovalno in razvojno opremo in storitve ter družbeno odgovorno podjetništvo.

Podjetja iščejo mlade podjetnike, ki obvladajo angleščino in imajo najmanj splošno znanje o informacijskih tehnologijah kot so oblikovanje in programiranje programske opreme ter tehnična znanja v različnih računalniških sistemih.

 

Referenti na točki SPOT svetovanje v Kranju ti pred ali po zaključku izmenjave v tujini brezplačno svetujejo, registrirajo s.p. ali d.o.o. in ti pomagajo pri prvih korakih na vaši poslovni poti.

 

Prijavite se na naše e-novice!.