Informacije o energetski obnovi stavb

Se zavedate denarnih prihrankov, ki jih pridobite z energetsko obnovo vaše hiše ali stanovanja? Morda o energetski prenovi vaše nepremičnine že razmišljate? Imate dotrajano stavbno pohištvo, sistem za ogrevanje in še kaj? Se odločate o tem, katera naložba bi bila prednostna in zakaj? Vprašajte strokovnjaka.

REFURB je konzorcij trinajstih partnerjev in številnih sodelujočih v projektu, ki presega meje Evropske skupnosti, z namenom, da navduši lastnike nepremičnin, da ti naredijo korak naprej z energetskimi obnovami in dosežejo nič energetsko prenovo. Lahko, ekonomično in učinkovito. REFURB nam omogoča pregled koncepta vse na enem mestu in oblikuje lokalna partnerstva in energetske rešitve, ki so blizu uporabnikom v sodelujočih državah. Projekt REFURB traja do marca leta 2018, več informacij vam je na voljo tukaj

Za BSC Kranj, partnerja v projektu REFURB, je ključnega pomena informiranje lastnikov hiš in stanovanj o možnostih energetske prenove, uporabe obnovljivih virov energije, sofinanciranja naložbe in izbire primernega izvajalca. Vse te informacije vam nudimo na delavnicah projekta REFURB, ki jih organiziramo v gorenjskih občinah, v sodelovanju z izkušenimi strokovnjaki s področja energetske prenove nepremičnin. Tu boste lahko vprašali vse, kar vas zanima o prenovi, pridobili podatke o tem, kateri korak je najprimernejši za začetek in nadaljevanje energetske prenove in za katere aktivnosti lahko prejmete subvencijo s strani Eko Sklada, Slovenskega okoljskega javnega sklada. Naslednjo delavnico bomo organizirali v Občini Tržič, v letu 2017 pa bodo sledile še številne v drugih občinah. O datumu in programu vsake posamične delavnice vas bomo obveščali sproti na naši spletni strani.

Ali ste vedeli, da bo 9 od 10 stavb v Evropi še vedno v uporabi leta 2050? Ravnati moramo učinkovito, da omejimo porabo energije v obstoječem stavbnem fondu. Potrebujemo navdihujoče primere velikih energetskih prenov, da bi do leta 2050 zmanjšali porabo energije v stavbah do 50 %.

Projekt REFURB gradi na obstoječem znanju na temo energetske obnove iz cele Evrope. Publikacije najdete tukaj.

Energetsko učinkovite stavbe so bolj udobne, bolj zdrave, bolj produktivne in bolj "v trendu".

 

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 649865.

Prijavite se na naše e-novice!.