Izmenjave za potencialne in mlade podjetnike v sosednjih državah

Program Erasmus za mlade podjetnike ponuja priložnost potencialnim podjetnikom in podjetnikom, ki poslujejo manj kot tri leta, da pridobijo nova, praktična znanja pri izkušenih podjetnikih, predvsem lastnikih majhnih ali srednje velikih podjetij v drugih državah Evropske unije.

Tokrat izpostavljamo italijanske in hrvaške podjetnike, ki na izmenjavo vabijo mlade podjetnike iz celotne Evrope, vsekakor pa niso edini, saj celotna baza sedaj šteje že preko 4.000 podjetnikov gostiteljev. Če si želite novih izkušenj, priložnosti in poznanstev, je Erasmus za mlade podjetnike lahko za vas prava odskočna deska.

Kateri podjetniki vabijo?

  • Phoenix Ltd., je podjetje, ki izdeluje vzmeti in stroje za vzmetenje, v svojih vrstah pa si želijo gostiti gradbenega inženirja, ki se spozna na SolidWorks programsko orodje.

 

  • V podjetju X Body by Suzana se ukvarjajo s posebnimi tehnikami vadbe, ki pozitivno vplivajo na zdravje mišice in splošno počutje. Želijo si gostiti mladega/mlado podjetnika/co, ki bo poskrbel/a za svež veter v podjetju in s seboj prinesel/la sveže ideje.

 

  • Podjetje LARIN iz Italije je specializirano za spletne strani, trgovine in rešitve, ter razvijanje marketinških rešitev.

 

  • Mentor iz podjetja CEPHI APS, se ukvarja z organizacijo dogodkov, konferenc in različnih aktivnosti. Zelo dobro pozna različne faze procesa postavljanja svojega lastnega podjetja in je pripravljen gostiti nekoga, ki mu bo s svojim znanjem začetek podjetniške poti lahko vsaj malo olajšal.

 

  • STUDIO DZ SNC se fokusira na umetno inteligenco, semantično analizo in spletno oblikovanje. Če je to tudi vaša domena, je morda to prava priložnost za izmenjavo znanja in izkušenj.

 

  • AUTOFFICINA DRAGO je avtomehanično podjetje, ki si za svoje storitve želi večjo prepoznavnost, zato iščejo nekoga, ki je domač v (spletnem) marketingu in promociji.

 

  • Restavracija TRATTORIA PANDA na izmenjavo v Benetke vabi nekoga iz gostinskega ali marketinškega sektorja, s katerim bi lahko sodelovali tudi po opravljeni izmenjavi.

 

  • V podjetju WEKER SRL se ukvarjajo z razvijanjem ekonomizatorjev vode, toplotnih črpalk in klimatskih naprav. S svojimi produkti se trudijo omejiti odpadke iz industrijskih hladilnih procesov in zmanjševati stroške.

 

Mladi podjetniki (ne po starosti, temveč po trajanju podjetniških izkušenj) si tako lahko olajšajo dostop do novih trgov in iskanje tujih poslovnih partnerjev, izkušeni podjetniki gostitelji pa s tem, ko gostijo mladega podjetnika, razvijajo nove tržne povezave in spoznavajo priložnosti, ki jih ponujajo druge države Evropske unije. Več o projektu si lahko preberete tukaj

Podjetniške izmenjave se lahko izvajajo po celi Evropi, torej bližjih in bolj oddaljenih državah, vključene so tudi nekatere izven evropske države (Srbija, Črna gora, Makedonija,…), ter oddaljene regije in prekomorske države, kot so: Kanarski otoki, Madeira, Aruba, Bermudi, Sveta Helena in še mnogi drugi.

Za vsa dodatna vprašanja in informacije glede projekta, vam bomo na BSC Kranj z veseljem pomagali. Kontaktirate nas lahko na:

Nives Justin (04 28 17 248) ali nives.justin@bsc-kranj.si                                                  

Nastija Podobnik (04 77 77 252) ali nastija.podobnik@bsc-kranj.si

Prijavite se na naše e-novice!.