K sodelovanju vabimo družinska podjetja

Projektni partnerji projekta STOB Regions so se 25. in 26. junija 2018 srečali v Esbjergu na Danskem na temo »Ocenjevanje podjetij in ohranjanje vrednosti v času prenosa lastništva ali prodaje«.

Prenos lastništva družinskega podjetja je kompleksen proces, tudi zato, ker so družinske finance nemalokrat povezane in prepletene s poslovnimi. Poleg drugih vidikov prenosa lastništva, je treba oceniti vrednost podjetja ter pravilno pravno in davčno izpeljati delitev med morebitne prevzemnike in tiste družinske člane, ki ne vstopajo v lastniško strukturo. Zaradi zapletenosti prenosa in časovne zahtevnosti, je v povprečju prenos lastništva uspešen le v 1/3 primerov. Vsa ostala podjetja ali propadejo ali se po kosih prodajo izven družine.

Da bi se podobnemu scenariju v Sloveniji ognili, smo na BSC Kranj pripravili pilotni projekt v okviru projekta STOB Regions, v katerem bomo 5-10 družinskim podjetjem z Gorenjske pomagali do načrta za prenos lastništva.

V septembru bomo skupaj s koordinatorjem programa in strokovnjakom s področja družinskega podjetništva, dr. Jakom Vadnjalom in zunanjimi strokovnjaki iz različnih področji, začeli s programom. Izvedli bomo več skupinskih delavnic, na voljo vam bodo tudi individualna svetovanja, program bomo prilagajali vam in potrebam vašega podjetja.

Število mest sodelovanja v programu je omejeno. Vabimo predstavnike družinskih podjetij iz Gorenjske, da se nam pridružite. Sodelovanje je brezplačno.

 

Za več informacij smo vam na voljo:

Nives Justin, 04 2817247

nives.justin@bsc-kranj.si

 

Prijavite se na naše e-novice!.