Kako socialna podjetja lahko prispevajo k doseganju ciljev trajnostnega razvoja?

Socialna podjetja postajajo vedno bolj pomemben del gospodarstva in pomembno prispevajo k doseganju ciljev trajnostnega razvoja. S svojimi izdelki in storitvami že danes ponujajo rešitve, ki prispevajo k ohranjanju okolja, k reševanju izzivov na socialnem in širšem družbenem področju. Zato socialna podjetja postajajo pomemben partner in priložnost za občine in njihove javne službe na področju okolja, sociale, urejanja prostora, da z njimi razvijajo nove trajnostne rešitve in s tem občanom zagotavljajo bolj kakovostno življenjsko okolje.

Razvojna agencija Gorenjske - BSC Kranj v okviru projekta SENSES, v petek 14. 6. in v soboto 15. 6. 2019 na Bledu, organizira posvet na temo Kako socialna podjetja lahko prispevajo k doseganju ciljev trajnostnega razvoja? Na posvetu bomo predstavili primere dobrih praks socialnih podjetij in v soboto organizirali tudi razstavo izdelkov socialnih podjetij.

Prepričani smo, da bodo teme posveta, ki jih bomo povezali tudi z Blejskim vodnim festivalom, ki poteka v istem času na Bledu, zanimive tudi za vse, ki se ukvarjajo bodisi s področjem okolja, sociale in komunalnih dejavnosti. Zato vas vabimo, da se nam pridružite.

Prijave zbiramo na naslovu: provobis.zava@gmail.com, kontaktna oseba: mag. Darja Radić (041 381 729).

Več podrobnosti o programu pa v pripetem vabilu.

 

Veseli bi bili vaše udeležbe, ki bo pomembno prispevala k razvoju socialnega podjetništva na Gorenjskem in prispevala k razvoju idej za reševanje družbenih izzivov prihodnjega razvoja v občinah in na Gorenjskem.

Prijavite se na naše e-novice!.