Kmalu podpore za mala in srednja podjetja ob zagonu

Mala in srednje velika podjetja se bodo lahko kmalu potegovala za sofinanciranje v začetnih fazah življenjskega cikla. Za naložbo je skupno predvidenih 500.000 evrov, od tega jih bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 360.000 evrov.

V okviru projekta se podpiralo usposabljanja, mentorstva in ostale podporne storitve za hitrejši razvoj podjetij ter spodbujalo povezovanje deležnikov, ki tvorijo uspešen podjetniški ekosistem.

Med drugim gre za povezovanje obstoječe infrastrukture v obliki podjetniških in univerzitetnih inkubatorjev, tehnoloških parkov, pospeševalnikov, startup šol, programov mentoriranja, mednarodnih dogodkov ter povezovanja z uspešnimi podjetniki in poslovnimi angeli.

Prejemnikom sredstev na javnih razpisih s področja semenskega kapitala se namreč želi zagotoviti vsebinski podporo, ki bo specializirana oz. prilagojena ciljni skupini, obliki financiranja oz. fazi razvoja podjetja.

Cilj je sicer spodbujanje prenosa podjetniških znanj, večje stopnje preživetja mladih podjetij v najbolj ranljivih fazah razvoja, njihovega hitrejšega prodora na trg in večje usmerjenosti v prodajo proizvodov ali storitev, povečevanja delovnih mest in zmanjševanja regionalnih razlik.

 

Vir: STA,  www.sta.si

 

Prijavite se na naše e-novice!.