Kmalu spodbude za vsebinsko podporo majhnim in srednje velikim podjetjem

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori projektu Vsebinska podpora prejemnikom sredstev malih in srednje velikih podjetij v začetnih fazah življenjskega cikla 2017-2018. Za izvedbo projekta je predvidenih 350.000 evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 252.000 evrov.

Namen naložbe je spodbujanje usposabljanja in razvoja podjetij, mentorstva in ostalih podpornih storitev za omogočanje hitrejše rasti podjetij ter mreženja in povezovanja deležnikov, ki tvorijo uspešen ekosistem za nastajanje uspešnih podjetij.

Slednje pomeni povezovanje obstoječe infrastrukture v obliki podjetniških in univerzitetnih inkubatorjev, tehnoloških parkov, pospeševalnikov, startup šol, programov mentoriranja, mednarodnih dogodkov ter povezovanje z uspešnimi podjetniki, poslovnimi angeli in drugimi.

Preko naložbe si tako prizadevajo za prenos podjetniških znanj, večje stopnje preživetja mladih podjetij v najbolj ranljivih fazah razvoja, hitrejši prodor podjetij na trg in večjo usmerjenost podjetij v prodajo proizvodov ali storitev, povečevanje skupnega števila bruto delovnih mest, povečevanje deleža inovativnih podjetij v Sloveniji in zaustavitev negativnega trenda povečevanja regionalnih razlik.

 

Vir: STA, 19. 9. 2017, www.sta.si

Prijavite se na naše e-novice!.