Konferenca: Kibernetska varnost – izzivi uporabnikov digitalnih storitev

Znano je, da se vsakih 39 sekund zgodi novi kibernetski napad ter, da je 95 % nepooblaščenih dostopov do podatkov posledica človeške napake. Ali se tveganje za uresničitev kibernetskih napadov v Sloveniji povečuje in kako se na to pripravljajo državne in civilne organizacije? Kako je s kritično infrastrukturo? Vse to bomo izvedeli 10. maja 2022 na Brdu pri Kranju.

Eksponentno rast na področju kibernetskih napadov smo doživeli s pojavom epidemije COVID-19, a vendar še vedno velja statistika, da v povprečju traja 206 dni preden organizacije ugotovijo izgubo podatkov.

Digitalna preobrazba prinaša gospodarstvu, javnemu sektorju in  prebivalcem držav Evropske unije izjemne prednosti, saj inovativne tehnološke rešitve dvigujejo učinkovitost njihovih storitev in hkrati zmanjšujejo negativne vplive na okolje in omogočajo preprostejšo uporabniško izkušnjo. Digitalizacija poslovnih in javnih storitev prinaša številne izzive povezane z digitalno pismenostjo uporabnikov in kibernetskimi grožnjami, katere pogosto izvirajo iz geopolitičnih konfliktov. Po podatkih Nacionalnega odzivnega centra za kibernetsko varnost kar 60 % podjetij, ki so utrpela kibernetični napad, v obdobju šestih mesecev po napadu, preneha s poslovanjem, kar dve tretjini podjetij pa nima sistematičnega pristopa k zagotavljanju kibernetske varnosti.

Kdo v Sloveniji se zoperstavi tovrstnim napadom in ali znamo oceniti škodo, ki jo povzročijo kibernetski napadi ter kaj za nas pomeni varnost in kaj smo zanjo pripravljeni storiti? To bodo samo nekatere izmed tematik, ki jih bomo obravnavali na Konferenci: Kibernetska varnost - izzivi uporabnikov digitalnih storitev.

 

Konferenca Kibernetska varnost - izzivi uporabnikov digitalnih storitev bo potekala v torek, 10. maja 2022, od 10. do 13. ure, v Kongresnem centru Brdo pri Kranju

 

Prijavite se na naše e-novice!.