Lokalna hrana s kratkimi dobavnimi verigami – izziv in priložnost za slovenski turizem
Gastronomija postaja vedno bolj prepoznaven del slovenskega turizma, ki skupaj z lokalnimi ponudniki hrane nudi unikatne zgodbe in doživetja. Z željo, da skupaj sooblikujemo in podpremo nadaljnji razvoj zelenih trajnostnih pristopov, vas vabimo na posvet, namenjen strokovni javnosti, ki bo v petek, 27. 8. 2021, na Brdu pri Kranju:
SLOVENIJA – EVROPSKA GASTRONOMSKA REGIJA 2021
LOKALNA HRANA S KRATKIMI DOBAVNIMI VERIGAMI - IZZIV IN PRILOŽNOST ZA SLOVENSKI TURIZEM.
Vabilo s programom najdete tukaj.
Obvezne prijave pa na tej povezavi.
Za prijeten zaključek poletja, vabljeni, da se v nedeljo, 29. 08. 2021 od 10.00 do 16.00 ure, udeležite dneva domačih dobrot, kjer se bodo na Brdu pri Kranju predstavili ponudniki lokalne hrane iz Gorenjske in širše.
Podrobnejši program še sledi (facebook.com/bsckranj), lahko pa že povemo, da bodo na voljo različne delavnice in kuhala bosta dva dobitnika Michelinove zvezdice.
Vabljeni, da odkrijete in okusite slovenske kulinarične zgodbe!
Dodatne informacije:
Helena Cvenkel, BSC Kranj, Regionalna razvojna agencija Gorenjske: 031 302 382, helena.cvenkel@bsc-kranj.si
Gašper Kleč, Razvojna agencija Sora: 031 389 891, gasper.klec@ra-sora.si
Udeležba na dogodku bo možna v skladu s takrat veljavnimi pogoji za preprečevanje širjenja virusa.