Lokalna hrana s kratkimi dobavnimi verigami – izziv in priložnost za slovenski turizem

Slovenija se v letu 2021 ponaša z laskavim nazivom – Evropska gastronomska regija. Zato vabljeni 27. 8. 2021 na posvet Lokalna hrana s kratkimi dobavnimi verigami - izziv in priložnost za slovenski turizem. 29. 8. pa bo na Brdu pri Kranju potekal dan domačih dobrot, kjer se bodo predstavili ponudniki lokalne hrane iz Gorenjske in širše.

Gastronomija postaja vedno bolj prepoznaven del slovenskega turizma, ki skupaj z lokalnimi ponudniki hrane nudi unikatne zgodbe in doživetja. Z željo, da skupaj sooblikujemo in podpremo nadaljnji razvoj zelenih trajnostnih pristopov, vas vabimo na posvet, namenjen strokovni javnosti, ki bo v petek, 27. 8. 2021, na Brdu pri Kranju:

SLOVENIJA – EVROPSKA GASTRONOMSKA REGIJA 2021

LOKALNA HRANA S KRATKIMI DOBAVNIMI VERIGAMI - IZZIV IN PRILOŽNOST ZA SLOVENSKI TURIZEM.

 

Vabilo s programom najdete tukaj.

Obvezne prijave pa na tej povezavi.

 

Za prijeten zaključek poletja, vabljeni, da se v nedeljo, 29. 08. 2021 od 10.00 do 16.00 ure, udeležite dneva domačih dobrot, kjer se bodo na Brdu pri Kranju predstavili ponudniki lokalne hrane iz Gorenjske in širše.

Podrobnejši program še sledi (facebook.com/bsckranj), lahko pa že povemo, da bodo na voljo različne delavnice in kuhala bosta dva dobitnika Michelinove zvezdice.

 

Vabljeni, da odkrijete in okusite slovenske kulinarične zgodbe!

 

Dodatne informacije:

Helena Cvenkel, BSC Kranj, Regionalna razvojna agencija Gorenjske: 031 302 382, helena.cvenkel@bsc-kranj.si

Gašper Kleč, Razvojna agencija Sora: 031 389 891, gasper.klec@ra-sora.si

 

 

Udeležba na dogodku bo možna v skladu s takrat veljavnimi pogoji za preprečevanje širjenja virusa.

Prijavite se na naše e-novice!.