Milijon evrov za spodbujanje podjetništva med mladimi

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je v Uradnem listu RS (Datum: 14. 7. 2017, Št. 38) objavilo javni razpis za sofinanciranje projektov spodbujanja podjetništva med mladimi 2017-2019. Na voljo je skoraj milijon evrov.

Namen razpisa je spodbujati podjetniško aktivnost med mladimi brezposelnimi osebami starimi do vključno 28 let, izkoristiti njihove zmožnosti ter spodbujati inovativnost in ustvarjalnost.

Na javnem razpisu bosta izbrana dva projekta, ki jih bo izvajalo projektno partnerstvo (prijavitelj in vsaj en projektni partner), in sicer eden iz vzhodne kohezijske regije ter drugi iz zahodne.

Mladi brezposelni se bodo vključili v skupinsko usposabljanje, kjer bodo v obliki modulov podana različna konkretna podjetniška znanja in veščine. Temu bo sledilo individualno svetovanje za realizacijo podjetniške ideje v konkreten podjetniški načrt. Cilj razpisa je, da bi se v usposabljanje vključilo 260 mladih brezposelnih na vzhodu ter 390 na zahodu.

Po uspešno potrjenem podjetniškem načrtu in zaposlitvi v novoustanovljenem gospodarskem subjektu bodo imeli mladi možnost za pridobitev subvencije v višini 5000 evrov. Teh naj bi potrdili 200 na vzhodu države ter 300 na zahodu.

Mladi, ki bodo vključeni v usposabljanje, bodo v prizadevanjih po višji stopnji uspešnosti delovanja novega podjetja in za dodatno spodbudo na podjetniški poti upravičeni tudi do podjetniškega svetovanja v času prvega leta delovanja novonastalega podjetja, v katerem se bodo zaposlili.

 

Vir: STA, 14. 7. 2017, www.sta.si

Prijavite se na naše e-novice!.