»NADGRADI SVOJ POSEL«

V Kovačnici organiziramo usposabljanje za vsa podjetja, ki že poslujejo in imajo željo po rasti ter razvoju. Brezplačno usposabljanje je namenjeno podjetnikom, ki imajo sedež v sodelujočih občinah: Mestna občina Kranj, Cerklje na Gorenjskem, Jezersko, Naklo, Preddvor in Šenčur.
Terminski sklop: 6 srečanj po 3 ure
Format srečanj: Predavanje, pogovor s priznanim strokovnjakom na določeno tematiko. Sledi interaktiven moderiran pogovor, izmenjava znanj in deljenje izkušenj med prisotnimi podjetniki.
Več informacij in prijava: Nives Justin, 04 28 17247, nives.justin@bsc-kranj.si
Izvedba programa: oktober, november 2018
Lokacija: Coworking skupnost Kovačnica

 

1. Prodaj svojo idejo (s Poslovnimi angeli)

Priznani britansko-ameriški avtor Simon Sinek pravi, da ljudje ne kupujejo to kar delamo pač pa zakaj to delamo. Vsako dobro, v razvoj usmerjeno podjetje ima definirane cilje, vizijo in poslanstvo, s katero so največkrat dobro seznanjeni zgolj zaposleni v podjetju. Za rast in razvoj pa je ključno, da smo te temeljne vrednote podjetja dobro komunicirali z javnostjo ter z našimi potencialnimi strankami in partnerji. Na delavnici, se bomo skupaj s Poslovnimi angeli Slovenije, naučili kako s idejo in zgodbo vašega podjetja navdušiti investitorje in stranke, da vam bodo jedli iz roke.

Termin: 9. 10. 2018

 

2. Kadri (Poišči cool faktor svojega podjetja) 

Ciljev, vizije in poslanstva podjetja ni mogoče uresničiti brez dobre, predane in uigrane ekipe. Vendar kje poiskati, s čim navdušiti, kako motivirati in kako zadržati najboljše kadre v podjetju? Kako zgraditi svoj »dream team«? Na kadrovskem področju se stvari spreminjajo izredno hitro. Minili so časi, ko so ljudje celotno karierno pot preživeli zgolj pri enem delodajalcu. Prav tako so minili časi, ko je delodajalec delavca preprosto motiviral zgolj z večjo plačo. Na trg dela prihajajo vedno nove, vedno bolj »čudne« generacije mladih talentov. In prav privabljanje, gradnja in razvoj teh talentov, je ključno za uspešno rast in razvoj podjetja v prihodnje.

Na delavnici se bomo ukvarjali predvsem z novimi generacijami na trgu dela. Generacijo Y (milenijci), ki so na trgu dela že močno prisotni in generacijo Z, ki na trg dela šele vstopa. Pogledali bomo ključne značilnosti teh generacij, spoznali njihove motivacijske faktorje ter se naučili zgraditi sistem in kulturo podjetja, v kateri nam talenti ne bodo pobegnili h konkurenci, ko jim bodo ti ponudili 100 € večjo plačo.

Termin: 18. 10. 2018

 

3. (Vsebinski) marketing

Na prvih dveh delavnicah se bomo ukvarjali s grajenjem zgodbe in blagovne znamke podjetja, na tretji delavnici pa se bomo vse te elemente združili in se jih naučili na privlačen in zanimiv način sporočati potencialnim in obstoječim strankam ter partnerjem. Ker se zavedamo, da mala in srednja podjetja ne razpolagajo z neomejenim marketinškim proračunom se bomo osredotočili predvsem na nizkocenovne a zelo učinkovite marketinške rešitve, ki jih bomo predstavili tudi skozi analizo uspešnih praktičnih primerov.

Termin: 25. 10. 2018

  

4. Zgradi brand (Zbrendiraj svoj posel…)

Ste se kdaj vprašali zakaj se toliko ljudi odloči svoj obrok pojesti v McDonaldu, ko pa ne kvaliteta ne postrežba nista na visoki ravni? Ali pa zakaj so za Applove izdelke ljudje pripravljeni stati v dolgih vrstah pred trgovinami in za izdelke s primerljivi karakteristikami plačati mnogo več, kot pri konkurenci? Obe podjetni imate odlično zgrajen brand in vedno vemo kaj lahko od podjetja pričakujemo v smislu kvalitete in storitve.

In prav to je ključ »brandinga« oziroma znamčenja po slovensko. Gre za ustvarjanje identitete in zgodbe, ki jo želimo vcepiti v podzavest obstoječih in potencialnih strank ter partnerjev. Na delavnici, ki bo neke vrste nadgradnja prve delavnice, se bomo naučili kako ustvariti in zgraditi blagovno znamko podjetja ter kako z različnimi metodami in elementi našo zgodbo približati obstoječim in potencialnim strankam in partnerjem, da jo bodo ponotranjili in postali del nje.

Termin: 8. 11. 2018

 

5. Pasti rasti

Rast in razvoj so sanje in cilj praktično vsakega podjetnika. Vendar z rastjo pridejo tudi izzivi in pasti na številnih področjih tako znotraj, kot zunaj podjetja. In prav ti izzivi in odgovor na njih mnogokrat odločajo o nadaljnji usodi podjetja, o tem ali bo podjetje zraslo v nacionalno gazelo ali pa bo stagniralo oz. celo propadlo.

Na delavnici se bomo osredotočili na pasti rasti podjetja. Skozi praktične primere bomo spoznali najpogostejše izzive ob rasti podjetja in spoznali zgodbe uspešnih slovenskih podjetij, ki so znali na te izzive odgovoriti pravilno. Prav tako pa se bomo dotaknili ključnih napak ob rasti podjetja in preverili njihove posledice na dolgoročno poslovanje in obstoj.

Termin: 15. 11. 2018

 

6. Podjetniški »pitch«. Navduši z zgodbo.

V zadnji delavnici tega sklopa bomo povezali vse dosedanje elemente. Podjetniki boste imeli možnost v kratkem »pitchu« predstaviti svoje podjetje in »prodati« svojo zgodbo širši publiki, sestavljeni iz investitorjev, podjetnikov, »freelancerjev« in mladih talentov. Po »pitchih« bo sledila profesionalna in kvalitetna povratna informacija, s pomočjo katere boste lahko še izboljšali ključne dela vaše predstavitve, sledilo pa bo sproščeno mreženje, ki bo idealna priložnost za dodatne pogovore, nove poslovne priložnosti oz. za iskanje novih talentov za vaše podjetje.

V neformalnem delu srečanja bomo vzpostavili tudi zasnovo za Gorenjsko mentorsko podjetniško shemo, ki se bo na rednih periodičnih srečanjih sestajala in izmenjevala znanja o perečih tematikah.

Povratna informacija bo podana s strani Kluba Poslovnih angelov Slovenije in strokovnjaka za javno nastopanje.

Termin: 22. 11. 2018

Brezplačno usposabljanje je namenjeno podjetnikom, ki imajo 3-5 zaposlenih in sedež v sodelujočih občinah: Mestna občina Kranj, Cerklje na Gorenjskem, Jezersko, Naklo, Preddvor in Šenčur.

Z usposabljanjem želimo spodbuditi razvoj vašega podjetja, preseči morebitne ovire na poti ter vam pomagati v še bolj uspešno prihodnost.

Prijavite se na naše e-novice!.