Novosti v svetu podjetništva - feb 2019

Zbrali smo nekaj najbolj aktualnih priložnosti, idej in nasvetov za boljše in lažje poslovanje podjetij in podjetnikov.

 

BSC Kranj, kot ena od petih posredniških agencij, izvaja že peti cikel programa Erasmus za mlade podjetnikePRACTYCE V, ki se je pričel 1. 2. 2019. Program letos obeležuje že 10 obletnico delovanja in je s sofinanciranjem stroškov v tujini ponudil priložnost že mnogim potencialnim podjetnikom in podjetnikom, da so pridobili nova, praktična znanja pri izkušenih podjetnikih v drugih državah Evropske unije. V program se lahko prijavijo mladi oz. potencialni podjetniki, ki imajo dobro podjetniško idejo ali željo po malo drugačni izkušnji. Prav tako se lahko prijavijo tudi tisti podjetniki, ki imajo podjetje že več kot tri leta oz. so izkušeni podjetniki z mentorsko »žilico«, ter si želijo na poslovni poti pomagati perspektivnemu podjetniku. Več o programu in možnosti prijave, si lahko ogledate na naslednji povezavi: https://bit.ly/2UWyowY.

Google Analytics je fantastično orodje, ki podjetnikom pomaga oblikovati čim bolj obiskano spletno stran. Dostopati je mogoče do raznovrstnih podatkov in z njimi ugotoviti število obiskov spletne strani, kdo so obiskovalci, koliko jih dostopa s telefonom, katere so najbolj brane vsebine, kakšna je hitrost spletne strani, v pomoč je lahko pri načrtovanju vsebin, hkrati pa z njim mogoče optimizirati spletno stran. Več o tem uporabnem orodju si lahko preberete na: https://bit.ly/2JIWvhq.

V okviru SPOT svetovanje Gorenjska, smo organizirali delavnico »Telovadba na sedečem delovnem mestu«. Ker niso vsi prišli na vrsto, prilagamo naslednjo povezavo: https://bit.ly/2HSroxo, na kateri si lahko preberete najbolj uporabne zdravstvene napotke pri delu z računalnikom. Priporočljivo je predvsem poskrbeti za raven hrbet, se vsake toliko pretegniti, potelovaditi z rokami in zamenjati položaj. Prav tako je treba poskrbeti za oči in si vzeti kakšen odmor od gledanja v ekran, ter se sprehoditi po hodniku ali pisarni.

Produktivnost je mogoče izboljšati še na en način, in sicer s poslušanjem glasbe. Za res dobro produktivnost, je glede na raziskave priporočljivo poslušati zvoke narave, klasično ali filmsko glasbo, oziroma glasbo s 50 do 80 biti na minuto. Vsekakor lahko nanjo dobro vpliva tudi najljubša glasba posameznika, vendar je potrebno paziti, da tempo ni prehiter ali da besedilo ne odvrača pozornosti. Več o glasbi in produktivnosti si lahko preberete na naslednji povezavi: https://bit.ly/2HHYkts.  

Na marsikatero podjetniško vprašanje vam lahko pomagamo odgovoriti na SPOT točki. V Kranju nas najdete na Župančičevi ulici 22, v prvem nadstropju. Pišete nam lahko na naslov sanja.sendula@bsc-kranj.si in nastija.podobnik@bsc-kranj.si ali nas pokličite na telefonsko številko 04 7777 251 in 04 7777 252 in si rezervirate svoj termin.

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj: www.eu-skladi.si, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo: www.mgrt.gov.si ter SPIRIT Slovenija, javna agencija: www.spiritslovenia.si.

Prijavite se na naše e-novice!.