Novosti v svetu podjetništva - jan 2019

V podjetniškem svetu ni nikoli dolgčas, vedno se najde kaj, kar potrebuje nadgradnjo ali izboljšavo. Da delovniki podjetnikov niso preveč monotoni, včasih poskrbijo tudi novi zakoni, uredbe ali predpisi.
 
Zbrali smo nekaj najbolj aktualnih novosti, idej in nasvetov.
 
Kmalu se bo pričel projekt PONI - Podjetno nad izzive. Za Gorenjsko regijo, se bo projekt izvajal na Regionalni razvojni agenciji BSC, d.o.o., Kranj, v poslovni enoti Kovačnica. Cilj projekta je ustanovitev novih podjetij, ki jih bodo prek podjetniškega usposabljanja realizirale osebe s podjetniško idejo. Udeleženci, ki bodo vključeni v program, bodo lahko v času 4-mesečne vključitve s pomočjo mentorjev razvijali svojo poslovno idejo. Program bo udeležence popeljal vse od razvoja poslovne ideje do izdelave poslovnega modela in načrta ter ga seznanil z vsemi pomembnimi področji podjetništva za ustanovitev lastnega podjetja. Več informacij lahko dobite na povezavi: https://bit.ly/2TOrKLX.
 
O ravnanju z embalažo se je zadnje čase veliko pisalo in govorilo na delavnicah po celi Sloveniji. Če v vašem podjetju uporabljate embalažo - torej karkoli zavijate, pakirate in posredujete naprej, potem toplo svetujemo, da si preberete članek na naslednji povezavi: https://bit.ly/2HwK2uO. Še vedno pa se lahko udeležite kakšne delavnice na to temo. Že 20. 3. 2019 bo v Velenju brezplačna delavnica, prijave pa so možne do 18. 3. 2019. Več si lahko ogledate na naslednji povezavi: https://bit.ly/2TCBnyd.
 
Če aplikacije eDavki še ne uporabljate, potem bi o njej veljalo razmisliti, saj je resnično uporabna za vse. Brezplačno jo lahko uporabljajo vsi - fizične osebe, samostojni podjetniki in pravne osebe. Mobilna aplikacija eDavki pa je namenjena le fizičnim osebam in ima kakih 30 uporabnih funkcionalnosti, na primer personalizirani koledarček, prek katerega bodo uporabniki prejemali obvestila o svojih konkretnih obveznostih in pravicah. Več o aplikaciji, lahko najdete na spletni strani: https://bit.ly/2Qhpfkv.
 
 
Tudi samostojni podjetniki lahko izstavljate e-račune, seveda če imate željo po boljši digitalizaciji svojega podjetja ali pa ste samo naveličani kupov papirjev. Kako se tega lotiti, lahko preverite v članku na povezavi: https://bit.ly/2HCBwds.
 
Google je ugotovil katerih 5 značilnosti je skupnih uspešnim ekipam. Na podlagi raziskave, kamor so vključili 180 ekip in naredili preko 200 intervjujev, so ugotovili, da so najbolj pomembne norme (nenapisana pravila). Torej nekaj na kar je najtežje vplivati. Zanesljivost, struktura, pripadnost, namen in psihološka varnost, so tiste norme, ki vplivajo na uspešnost skupine.
 
V slovenskem start-up podjetju, so razvili platformo REWO, ki je nekakšen virtualni mentor in omogoča prenos znanja. Platforma omogoča podjetjem, da na enostaven in učinkovit način ohranijo domensko znanje in ga uspešno prenesejo na nove zaposlene. Več na povezavi: https://bit.ly/2HunGKa.
 
Dandanes podjetje praktično ne obstaja, če nima svoje spletne strani. Pa vendar se vsi ne zavedajo katere napake na njih odganjajo  kupce oz. obiskovalce spletnih strani. V članku na povezavi: https://bit.ly/2HvyKa1, lahko preverite, če tudi vaša spletna stran vsebuje kakšno od devetih najpogostejših napak. Nekaj je zagotovo osnovnih: zahtevna uporaba strani, predolga besedila in izpostavljeni naslovi.
 
Če o samostojni podjetniški poti šele razmišljate, potem vam pri odločitvi zna pomagati naslednji članek: https://bit.ly/2VZq13W. Opisuje namreč, na kaj vse mora posameznik biti pozoren, preden se za tako pot odloči. Vsekakor je prvi kriterij, da ni dovolj zaslužiti samo za preživetje. Sledijo pa še ostali, kot so: odziv tržišča na idejo in kaj sploh pomeni "svoboda" na samostojni poti.
 
Na marsikatero podjetniško vprašanje vam lahko pomagamo odgovoriti na SPOT točki. V Kranju nas najdete na Župančičevi ulici 22, v prvem nadstropju. Pišete nam lahko na naslov sanja.sendula@bsc-kranj.si in nastija.podobnik@bsc-kranj.si ali nas pokličite na telefonsko številko 04 7777 251 in 04 7777 252 in si rezervirate svoj termin.
 
 
Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj: www.eu-skladi.si, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo: www.mgrt.gov.si ter SPIRIT Slovenija, javna agencija: www.spiritslovenia.si.
 
Prijavite se na naše e-novice!.