Novosti v svetu podjetništva - Junij 2019

Pregled aktualnih podjetniških novic, za potencialne in že obstoječe podjetnike.
Dnevnica je povprečni strošek zaposlenega na službeni poti, ki lahko vključuje tudi strošek prenočevanja in prehrane. Lahko gre za polne, polovične ali znižane dnevnice. Višina dnevnic v Sloveniji je določena v “Uredbi o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja”. Z informativnim izračunom dnevnice lahko sami izračunat, koliko znaša vaša dnevnica.
 
Za podjetnike je zelo pomembno, da so vedno na tekočem o aktualnih vsebinah in raznih trendih.
 
Medium je spletna platforma za branje in pisanje velikih idej ter pomembnih zgodb. Polet tega je to idealen online prostor za objavljanje raznolikih vsebin, kot so blogi in članki. Če želite biti vedno na tekočem o aktualnih vsebinah, je Medium prava stvar za vas. Lahko si tudi naložite aplikacijo "Medium" in ustvarite svoj profil. Na ta način boste lahko redno prebirali o svojih najljubših temah.
 
 

Če imate odprt račun v tujini, kot na primer pri bankah: Revolut, N26, Monese, TransferWise itd., ga morate prijavite na FURS. Fizične osebe lahko prijavijo račun v papirni obliki na obrazcu DR-02 ali s kvalificiranim digitalnim potrdilom preko eDavkov. Fizične osebe, ki opravljajo dejavnost, prijavo opravijo z obrazcem DR-03, pravne osebe pa DR-04. FURS zavezance obvešča, da je k prijavi potrebno priložiti dokazila. več informacij, katere račune je potrebno prijaviti in katere ne, najdete na spletni strani FURS, tukaj.

Dvanajsta nagrada Slovenski start-up leta, z letnico 2019, je šla v roke podjetja Hurra Studios, ki ustvarja Male junake, personalizirane otroške knjige, v katerih lahko sami določite ime, spol in izgled junaka. Do sedaj je ekipa Malih junakov osrečila že skoraj 1,000.000 otrok in njihov staršev, do konca leta pa se bo ta številka povzpela na 1,5 milijona. V dveh letih so po prometu zrasli kar za 82-krat. Podjetje ima sedež v Ljubljani, kjer vsakodnevno ustvarja več kot 100 posameznikov, z vsemi partnerji globalno pa za zadovoljstvo strank skrbi že več kot 250 posameznikov.

Na marsikatero podjetniško vprašanje vam lahko pomagamo odgovoriti na SPOT točki. V Kranju nas najdete na Župančičevi ulici 22, v prvem nadstropju. Pišete nam lahko na naslov sanja.sendula@bsc-kranj.si in nastija.podobnik@bsc-kranj.si ali nas pokličite na telefonsko številko 04 7777 251 in 04 7777 252 in si rezervirate svoj termin.

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj: www.eu-skladi.si, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo: www.mgrt.gov.si ter SPIRIT Slovenija, javna agencija: www.spiritslovenia.si.

 

Prijavite se na naše e-novice!.