Novosti v svetu podjetništva - mar 2019

Zbrali smo nekaj najbolj aktualnih priložnosti, idej in nasvetov za boljše in lažje poslovanje podjetij in podjetnikov.

Že v začetku leta 2019 je Slovenski podjetniški sklad (SPS) začel z uvajanjem novih spodbud malih vrednosti oz. vavčerjev za mikro, mala in srednje velika podjetja. Namen vavčerjev je podjetjem omogočiti čim bolj enostaven dostop do sofinanciranja določenih storitev, s katerimi lahko krepijo svojo konkurenčnost in kompetence. Trenutno so aktualni vavčerji iz področja zaščite intelektualne lastnine, certifikatov kakovosti in poslovne odličnosti, ter internacionalizacije. Postopoma bo SPS objavljal še ostale skupine vavčerjev: za prenos lastništva in statusno preoblikovanje podjetij, za digitalizacijo in omogočitvene tehnologije, za krožno/zeleno gospodarstvo in za prototipiranje.. Več o trenutno aktualnih vavčerjih najdete na: https://bit.ly/2I1uFui.

V primeru, da se spogledujete z idejo, o lastni restavraciji, baru, kavarni ali gostilni ali pa le-to že imate, potem lahko na naslednji povezavi najdete kar nekaj uporabnih informacij: https://bit.ly/2U09MXO. V članku je namreč bolj podrobno opisana gostilniška dejavnost, ter dovoljenja in pogoji, ki so za njeno opravljanje predpisani oziroma potrebni.

 

Potovanja so lahko ena ključnih sestavin za krepitev podjetniškega duha, saj so dobro izobraževalno orodje. Omogočajo namreč odprtost, ponujajo priložnost za počitek in ustvarjalni navdih, učijo branja ljudi in potrpežljivosti ter krepijo vztrajnost. Na naslednji povezavi se lahko o tem še malo bolj prepričate: https://bit.ly/2OvMqTL.

Če ste šele pred kratkim odpirali svoj s.p., o tem razmišljate ali pa ga že imate in bi želeli uporabljati portal eDavki za pregled nad prispevki, lahko v članku na povezavi: https://bit.ly/2FvzIR8 najdete navodila za uporabo portala eDavki. Poleg tega lahko preko eDavkov samostojni podjetniki oddajate tudi obračun akontacije dohodnine od dohodka iz dejavnosti. Uporaba portala je brezplačna, precej enostavna in podjetnikom omogoča hitrejše in lažje poslovanje vsaj v nekaterih pogledih.

Na marsikatero podjetniško vprašanje vam lahko pomagamo odgovoriti na SPOT točki. V Kranju nas najdete na Župančičevi ulici 22, v prvem nadstropju. Pišete nam lahko na naslov sanja.sendula@bsc-kranj.si in nastija.podobnik@bsc-kranj.si ali nas pokličite na telefonsko številko 04 7777 251 in 04 7777 252 in si rezervirate svoj termin.

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj: www.eu-skladi.si, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo: www.mgrt.gov.si ter SPIRIT Slovenija, javna agencija: www.spiritslovenia.si.

Prijavite se na naše e-novice!.