Območje LAS Gorenjska košarica s projektom sodelovanja Kolesarska veriga na podeželju do novih postajališč sistema za izposojo Gorenjska.bike

Topli dnevi so na plano privabili številne ljubitelje kolesarjenja, tudi tiste, ki se na delo in po opravkih odpravijo s kolesom, izposojenim v sistemu Gorenjska.bike. V projektu Kolesarska veriga na podeželju območje LAS Gorenjska košarica pridobiva nova štiri postajališča, po dve v občinah Naklo in Cerklje na Gorenjskem.

 

Topli dnevi so na plano privabili številne ljubitelje kolesarjenja, tudi tiste, ki se na delo in po opravkih odpravijo s kolesom, izposojenim v sistemu Gorenjska.bike. V projektu Kolesarska veriga na podeželju območje LAS Gorenjska košarica pridobiva štiri nova postajališča, po dve v občinah Naklo in Cerklje na Gorenjskem.

Gorenjska.bike je še vedno edini medobčinski sistem izposoje koles v Sloveniji. Vzpostavil se je v okviru projekta Hitro s kolesom in sprva povezal pet gorenjskih občin. Letos se v sklopu projekta sodelovanja Kolesarska veriga na podeželju v sistem vključuje še občina Cerklje na Gorenjskem na območju LAS Gorenjska košarica in Škofja Loka z območja LAS loškega pogorja.

 

Postajališče Cerklje na Gorenjskem

 

 

Na območju 14 gorenjskih občin, ki jih pokriva LAS Gorenjska košarica, bo izposoja navadnih in električnih koles letos možna že na 47 postajališčih (na celotnem območju Gorenjske 51 postajališč).

Poleg omenjenih naložb v opremo štirih novih postajališč, se v projektu odvijajo tudi številne druge aktivnosti, ki povezujejo več kot 20 slovenskih občin z območij 11 lokalnih akcijskih skupin. Za celotno projektno partnerstvo je bila izdelana študija pozitivnih učinkov operacije.

 

Postajališča, ki imajo enotno grafično podobo, bodo uporabniki lahko spoznali v okviru promocijskih dogodkov s predstavitvijo sistema izposoje, ki sledijo v prihodnjih mesecih. Jeseni, v času evropskega tedna mobilnosti, bo za celotno partnerstvo organiziran še celodnevni dogodek zabavno informativnega značaja.

Več o projektu: https://www.las-gorenjskakosarica.si/kolesarska-veriga/

 

Postajališče Duplje

 

Projekt sodelovanja KOLESARSKA VERIGA NA PODEŽELJU delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), pristop CLLD – izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

 

Prijavite se na naše e-novice!.