Od Črnega gozda do Črnega morja z e-kolesom

Gorenjska bo z novimi integralnimi turističnimi produkti, razvitimi v projektu LENA, ki se sofinancira v okviru programa Podonavje, dobila svojo prvo e-rikšo, tj. električni tricikel, ki bo uporabnikom na voljo na treh destinacijah na Gorenjskem. Tudi o tem je tekla beseda na srečanju projektnih partnerjev v madžarskem mestu Szombathely.

V okviru drugega partnerskega srečanja projekta LENA, katerega partner je tudi Regionalna razvojna agencija Gorenjske, BSC Kranj, je s stani nemškega partnerja iz mesta Tuttlingen, prišla pobuda, da bi se z električnimi kolesi podali na pot ob reki Donavi, od Črnega gozda do Črnega morja. Ena izmed ključnih projektnih aktivnosti namreč naslavlja e-mobilnost v vključenih regijah ob reki Donavi in njenih pritokih. Na srečanju na Madžarskem je bilo govora med drugim tudi o podobnostih in razlikah med regijami glede stanja na področju e-mobilnosti, o e-kolesih in polnilnih postajah, o vzpostavitvi e-menedžerja v vključenih območjih ter o tem, kdo je lahko e-menedžer in kakšne bi bile njegove naloge.

Drugo partnersko srečanje projekta LENA je potekalo v mestu Szombathely na Madžarskem, 28. in 29. junija 2017. Prvi dan je bil namenjen vsebinskemu delu na projektu, drugi dan pa smo se partnerji pogovarjali o finančnih in administrativnih zadevah. Delovni jezik srečanja je bil sicer angleški, zanimivo pa je bilo slišati tudi pestrost in različnost jezikov, ki jih govorijo narodi ob reki Donavi.

Več o projektu si lahko preberete na spletni strani projekta, kjer vas vabimo, da se naročite tudi na projektne e-novice.

Aktivni smo tudi na Facebooku, kjer boste izvedeli več o našem skupnem delu, partnerjih v projektu in njihovih regijah. Vabljeni pa tudi, da nam sledite na Twitterju.

 

Prijavite se na naše e-novice!.