Odprtje kreativnega centra z razstavnim prostorom na spodnjem trgu v Škofji Loki

V Škofji Loki, v neposredni bližini nekdanje Tovarne klobukov Šešir, smo odpirali KREATIVNICE – nov kreativni center. Gre za razstavno-ustvarjalni prostor, ki predstavlja bogato dediščino tekstilne industrije na Škofjeloškem in deluje predvsem na spodbujanju kreativnosti in vzajemnega sodelovanja kreativnih interesnih skupin in industrije. Hkrati se prepleta z identiteto lokalne skupnosti, ki je z ustvarjalnostjo in industrijo povezana, ter spodbuja interes zanju pri mladih.

KREATIVNICE, skupni ustvarjalni prostor z razstavnim prostorom, bodo delovale po načelu »preteklost za prihodnost«. Z inovativno predstavitvijo dediščine tekstilnih podjetij (s poudarkom na Tovarni klobukov Šešir) v razstavnem prostoru ustvarjamo kontekst in pripovedujemo zgodbo o sodobnem ustvarjanju tekstilnih ustvarjalcev in njihovo povezavo z industrijo.   

V KREATIVNICAH si želimo ustvariti uspešno dinamično in navdihujoče delovno okolje in poligon za inovativno razvijanje novih tekstilnih izdelkov domačih ustvarjalk in ustvarjalcev. V njem bodo potekali izobraževalni programi za različne ciljne skupine in turistični programi. Gostili bomo različne pop-up trgovine in ustvarjalke ter ustvarjalce. Razstavni del prostora bo namenjen inovativni predstavitvi in promociji tradicije tekstilne industrije ter sodobni ustvarjalnosti, ki je prisotna v lokalnem okolju.

KREATIVNICE so nastale v okviru projekta InduCult 2.0, ki ga v mednarodnem partnerstvu izvaja BSC Kranj. V sodelovanju z BSC Kranj in Občino Škofja Loka prostor upravlja Razvojna agencija Sora, Rokodelski center DUO Škofja Loka. Vizualno podobo KREATVINIC  je oblikovala Lili Panjtar, LilaStudio.

 

 

Prijavite se na naše e-novice!.