Otvoritev MobiliseSME programa

WEBINAR »SPODBUDITE SVOJE POSLOVANJE V EU: INTERNACIONALIZACIJA IN KREPITEV ZMOGLJIVOSTI ZA MSP«

Španska gospodarska zbornica v Belgiji in Luksemburgu in Fundación Equipo Humano bosta 10. marca od 9:15 do 10:15 organizirala webinar na temo »Spodbudite svoje poslovanje v EU: internacionalizacija in krepitev zmogljivosti za MSP«, kot otvoritveni dogodek programa MobiliseSME.

 

O PROGRAMU

MobiliseSME je pilotni program poslovne mobilnosti, ki si prizadeva okrepiti razvoj veščin in zmogljivosti evropskih MSP s podporo kratkoročnih čezmejnih izmenjav za njihove zaposlene.

Ta program sledi pristopu, ki združuje učne cilje za zaposlene, menedžerje in (so) lastnike podjetij ter mednarodne poslovne priložnosti za MSP.

Številna podjetja v tem programu vidijo priložnost za okrepitev mednarodnega sodelovanja, združitev moči in prilagajanje poslovanja izzivom, ki še prihajajo.

 

OTVORITVENI DOGODEK

Na spletnem dogodku bodo lahko podjetja in poslovna združenja odkrila, kako so lahko pobude, ki jih financira EU, zanje velika dodana vrednost, ne le s spodbujanjem njihove rasti in širitve v EU, temveč tudi veščin njihovih zaposlenih.

Webinar bo zbral strokovnjake za internacionalizacijo, mobilnost delavcev, MSP-je in organe EU, da bi razpravljali o trenutnem položaju MSP-jev, njihovi vlogi na enotnem trgu EU in priložnostih.

MSP-ji bodo imeli tudi priložnost, da se osebno srečajo z drugimi kolegi in vzpostavijo nova sodelovanja. Dogodek bo služil kot točka srečanja in povezovanja za prihodnje poslovne priložnosti.

 

PREDAVATELJI IN NADALJNJE INFORMACIJE

Lokalne kontaktne točke (gospodarske zbornice, inkubatorji, poslovna združenja ter strokovnjaki za mobilnost in poslovanje na ravni EU) iz programa MobiliseSME bodo tudi prisotne na webinarju.

Poleg tega, se bodo webinarja udeležili in se predstavili tudi predstavniki dveh glavnih podružnic poslovanja ter MSP v EU:

– predstavnik delovne mobilnosti, prostega gibanja delavcev, enota EURES iz Generalnega direktorata za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje, GD EMPL;

– in predstavnik Enote za internacionalizacijo MSP iz Generalnega direktorata za notranji trg, industrijo, podjetništvo in MSP-je, GD GROW.

 

Webinar bo potekal v angleškem jeziku.

 

REGISTRACIJA

Celoten program webinarja si lahko ogledate tukaj.

Na webinar se lahko prijavite s pomočjo obrazca tukaj.

 

 

Prijavite se na naše e-novice!.