Partnersko srečanje projekta SENSES v Sloveniji

V začetku decembra 2017 smo na Regionalni razvojni agenciji Gorenjske gostili preko 40 predstavnikov iz tujine, ki se ukvarjajo s področjem socialnega podjetništva. Tujim gostom smo predstavili stanje na področju socialnega podjetništva pri nas in nekaj dobrih praks. Srečanje je potekalo v okviru projekta SENSES, programa Podonavje.

Projekt SENSES smo na Regionalni razvojni agenciji Gorenjske pridobili v okviru transnacionalnega programa Podonavje in smo ga začeli izvajati v lanskem letu. V okviru programa Podonavje sodelujejo države ob reki Donavi in njenih pritokih. Poleg Regionalne razvojne agencije Gorenjske so projektni partnerji še z Madžarske, Češke, Romunije, Slovaške, IPA partner iz Srbije ter pridruženi partnerji iz Belgije, Romunije, Hrvaške, Moldavije, Slovaške in Slovenije.

Na dvodnevnem tematskem srečanju, ki je potekalo v Sloveniji, smo partnerjem predstavili položaj socialnega podjetništva pri nas ter jim pokazali nekaj dobrih praks, ki jih izvajamo na Gorenjskem in v Osrednji Sloveniji. Obiskali smo Fundacijo Vincenca Drakslerja, Center Korak v Kranju, Center domače in umetnostne obrti (DUO center) in Projektno učenje za mlade (PUM) v Škofji Loki. V Ljubljani pa smo obiskali društvo Kralji ulice, ki nudi pomoč brezdomcem in Zavod pod strehco, kjer v okviru ljudske kuhinje, nasproti tržnice Moste, pomagajo socialno ogroženim posameznikom.

Več o tematskem seminarju v Sloveniji si lahko preberete tukaj

 

 

Prijavite se na naše e-novice!.