Podjetniške izmenjave v Evropi

Na BSC Kranj v sklopu programa Erasmus za mlade podjetnike izvajamo projekt PRACTYCE III. Gre za projekt poslovne izmenjave, katerega namen je ponuditi priložnost potencialnim in mladim podjetnikom pridobiti nova, praktična znanja pri izkušenih podjetnikih, ki so lastniki majhnih ali srednje velikih podjetij v Evropi.

PRACTYCE III je projekt v sklopu programa Erasmus za mlade podjetnike in nudi novim podjetnikom priložnost, da se učijo od izkušenega podjetnika, ki vodi malo ali srednje veliko podjetje (MSP) v eni izmed sodelujočih evropskih držav. Sodelovanje v projektu tako omogoča izmenjavo izkušenj med novimi in izkušenimi podjetniki, lajša dostop do novih trgov in iskanje možnih poslovnih partnerjev, izboljšuje povezovanje poslovnežev in MSP-jev, izkušenim podjetnikom omogoča vzpostavitev novih trgovskih stikov in informiranje o priložnostih v drugi državi Evropske skupnosti.

Za potencialne in mlade podjetnike so v sklopu projekta zagotovljena mesečna nepovratna sredstva, v tujini pa lahko bivajo od 1 do 6 mesecev.

BSC Kranj je bil s strani Evropska komisije izbran kot ena izmed lokalnih kontaktnih točk, edina na Gorenjskem, katerih naloge v okviru izmenjav so sledeče: svetovanje pri prijavi, pomoč pri oblikovanju uspešnega odnosa s primernim podjetnikom in zagotovitev odgovorov na vprašanja glede podjetniških izmenjav.

Več  informacij je na voljo tukaj.

Kontaktirate nas lahko na e-naslov: [email protected]  ali na telefonsko številko 04 281 72 31 (Janja Erjavec).

 

Prijavite se na naše e-novice!.