Poljska vabi mlade podjetnike

Poljska, je obmorska država v srednji Evropi, z glavnim in hkrati največjim mestom Varšavo, ki ima več kot 1,7 milijona prebivalcev. V zadnjih 25 letih se je Poljska dodobra razvila in z 10. mestom na lestvici največjih gospodarstev postala eden glavnih akterjev v Evropi.

Na BSC Kranj v sklopu programa Erasmus za mlade podjetnike, izvajamo projekt  PRACTYCE V. S sofinanciranjem stroškov v tujini projekt ponuja priložnost potencialnim podjetnikom in podjetnikom, ki poslujejo manj kot tri leta, da pridobijo nova, praktična znanja pri izkušenih podjetnikih, predvsem lastnikih majhnih ali srednje velikih podjetij v drugih državah Evropske unije. Mladi podjetniki (ne po starosti, temveč po trajanju podjetniških izkušenj) si tako lahko olajšajo dostop do novih trgov in iskanje tujih poslovnih partnerjev, izkušeni podjetniki gostitelji pa s tem, ko gostijo mladega podjetnika, razvijajo nove tržne povezave in spoznavajo priložnosti, ki jih ponujajo druge države Evropske unije. Več o projektu si lahko preberete tukaj

V okviru programa Erasmus za mlade podjetnike izkušeni poljski podjetniki vabijo na izmenjavo mlade podjetnike iz celotne Evrope. Če si želite novih izkušenj, priložnosti in poznanstev, je Erasmus za mlade podjetnike lahko za vas prava odskočna deska. Za vsa dodatna vprašanja in informacije glede projekta, vam bomo na BSC Kranj z veseljem pomagali. Kontaktirate nas lahko na:

Nives Justin (04 28 17 248) ali nives.justin@bsc-kranj.si

Nastija Podobnik (04 77 77 252) ali nastija.podobnik@bsc-kranj.si

 

Kateri poljski podjetniki vabijo?

 Badania Edukacja Wdrożenia Sp. zo .o., je podjetje, ki izvaja   družbene raziskave in ocene po naročilu lokalnih vlad in izvršnih   enot, univerz in drugih podjetij. Že dolga leta sodelujejo s   partnerji iz drugih držav EU, zato bi želeli stkati nove vezi in   poiskati poslovne partnerje za prihodnje sodelovanje.

 V podjetju Netrix S.A. oblikujejo zapletene sisteme in     implementirajo programsko opremo ERP. Pripravljajo rešitve   proizvodnih sistemov na področju optimizacije, spremljanja in   nadzora proizvodnje ter optičnega odkrivanja napak v tehnoloških   procesih. Za nekaj mesecev bi v svoje vrste radi sprejeli nekoga,   ki mu programiranje ni ravno španska vas in ki si želi svoje   znanje nadgraditi, ter spoznati kako svoja znanja unovčiti v svetu   podjetništva.
 Fundacja Sempre a Frente, je nevladna organizacija, ki se ukvarja   s pridobivanjem EU projektov. Želijo si gostiti mladega oz.   potencialnega podjetnika, ki ga navdušuje delo z evropskimi   projekti in si iz tega področja želi nabirati znanje in izkušnje.
 Fundacja I2 gradi mreže sodelovanja med organizacijami,   podjetniki in ljudmi s potencialom in talentom za skupno izvajanje   inovativnih podvigov, s tem pa se podpira in spodbuja ustvarjanje   novih delovnih mest. Tudi v tej organizaciji iščejo mlade talente,   ki jih zanima delo z evropskimi projekti in prihodnje sodelovanje s   podjetjem I2.
 TABLA Sp. z o.o., je manjše družinsko podjetje s 15   zaposlenimi, ki se ukvarja z izdelavo registrskih tablic. Svoje   podjetje in poslovanje želijo širiti tudi na druge evropske trge,   zato si želijo sodelovati z ambicioznim mladim podjetnikom, ki   ima nekaj izkušenj iz industrijskega oblikovanja. 
Prijavite se na naše e-novice!.