POMLADNO DOGAJANJE V KOVAČNICI

V mesecu februarju in marcu vas čaka zanimiv niz dogodkov, ki se zelo hitro polnijo, zato ne čakajte predolgo s prijavo.
Kovačnica vas vabi na naslednje dogodke:
  • 14. in 26., 28. 2. 2019 ob 17. uri bo potekalo usposabljanje »Simulacijski treningi poslovnih veščin«, ki je sestavljeno iz 4 sklopov oz. treningov:
  1. trening: Prodaja in prezentacija kreativnih storitev in izdelkov.
  2. trening: Kako predstavljati sebe in svoje dosežke.
  3. trening: Veščina pogajanja v zaključku prodajnega procesa.
  4. trening: Sklepanje dogovorov o sodelovanju.
 
Treningi bodo potekali po metodologiji izkustvenega učenja (an. experiential learning) Davida in Alice Kolb. Situacije bomo simulirali z uporabo nordijskega edu-larpa (Nordic Live-action Role-playing). Po vsaki izkušnji bomo reflektirali in prenašali naučeno v vaše realne situacije.

Usposabljanje bo vodil Blaž Branc, ki je ustanovitelj in CEO podjetja Baltazar marketing. Sodeloval je s številnimi domačimi in tujimi organizacijami, kot so Porsche, Hewlett-Packard, Samsung, Toshiba, Astellas Pharma, Mimovrste =), Simobil, Studio Moderna, Talum, Lesnina in Austrian Airlines. Od leta 2007 izvaja treninge in delavnice s področja (start-up) podjetništva, marketinga, produktnega (re)inženiringa, live experience designa in designa poslovnih iger. Od leta 2014 se specializira za nordijsko tradicijo iger vlog po metodi “LARP” (Live-Action Role-Playing) in je Avtor knjige »Imagine this – how edu-larp transforms attitudes and develops skill«.
 
Ker so treningi med sabo povezani priporočamo udeležbo na vseh 4 treningih, možna pa je seveda tudi prijava oz. udeležba na posamezni trening.
 
  • 2. in 26. 3. 2019 ob 18. uri, ker se bliža čas oddajanja davčnih obračunov, bomo v Kovačnici organizirali delavnico: »Priprava in oddaja davčnega obračuna 2018 za normirance«. Zaradi velikega zanimanja se bo delavnica organizirala kar dvakrat.
Računovodkinja iz računovodskega servisa Moj računovodja d.o.o., bo skupaj z vami šla skozi postopek priprave in oddaje davčnega obračuna za normirane s.p. Na delavnici potrebujete:
  • prenosni računalnik,
  • urejen dostop do e-davkov, drugače ne boste mogli oddati davčnega obračuna,
  • natisnjen obračun prispevkov za leto 2018, pridobite obrazec PODO-OPSVZ,
  • tabelo izdanih računov za leto 2018,
  • blokec in pisalo.
 
  • 3. 2019 ob 18. uri, bo potekala delavnica »Kako prodati storitev«, ki jo bo vodil Tomaž Stritar, ki je specialist za načrtovanje, ustanavljanje in vodenje start-up podjetji ter ima veliko izkušenj na področju iskanja ustreznih poslovnih modelov in financiranja.
Delavnica bo pokrivala sledeče teme:
  • osnovna pravila oblikovanja persone,
  • praktični primer analize nakupovalnih navad,
  • 5 korakov uspešne prodaje,
  • elementi prodaje, ki jih je pri storitvah potrebno bistveno bolj izpostaviti kot pri izdelkih.
 
  • 3. 2019 ob 18. uri bomo v Kovačnici zaradi velika zanimanja ponovili delavnico »Etsy: kako in kaj?«, kjer lahko osvojite osnove prodaje na Etsy platformi. Delavnica bo pokrivala sledeče teme:
- osnovna pravila, ki so specifična za Etsy,
- postopek odprtje trgovine,
- stroški, povezani s trgovino Etsy,
- kako napisati splošne pogoje, opis izdelovalca, opis izdelka ipd.
- Etsy algoritem,
- kako napisati naslove in ključne besede,
- kako najbolje izkoristiti prostor za fotografije,
- koristne informacije glede iskanja ključne stranke, marketinga, brandinga ipd.
 
Delavnico bo vodila Anita Česnik Mažgon, ki že 7 let uspešno prodaja svoje izdelke na platformi Etsy in je izkušena predavateljica tovrstnih delavnic, poleg tega je ustanoviteljica FB skupine »Slovenski Etsy Podjetniki«, z 2.100 člani.
 
To so vsi dogodki, ki so vam trenutno na voljo v Kovačnici. Za bolj aktualno vsebino lahko Kovačnici sledite na spletni strani ali Facebook profilu Kovačnica.
 
Kovačnica vas še posebej vabi na ogled razstave Gorenjskega podjetništva, kjer si lahko ogledate izdelke ključnih gorenjskih podjetij, kot tudi začasno razstavo ženskih podjetnic.
 
Se vidimo v Kovačnici.
 
Prijavite se na naše e-novice!.