Potrjen Akcijski načrt projekta e-MOPOLI

V projektu e-MOPOLI smo pripravili akcijski načrt, ki predlaga ukrepe za spodbujanje mobilnosti na alternativna goriva za umestitev v Operativni program za izvajanje evropske kohezijske politike za obdobje 2021-2027. Akcijski načrt je bil februarja 2021 uradno potrjen s strani Ministrstva za Infrastrukturo.

Operativni Program za izvajanje evropske kohezijske politike za obdobje 2014-2020 pod prioriteto 4 spodbuja uvajanje pametnih polnilnic za polnjenje električnih avtomobilov. V projektu e-MOPOLI smo pripravili akcijski načrt, ki predlaga ukrepe za spodbujanje mobilnosti na alternativna goriv za umestitev v Operativni program za izvajanje evropske kohezijske politike za obdobje 2021-2027. 17. 2. 2021 je Jernej Vrtovec, minister Ministrstva za Infrastrukturo, podpisal deklaracijo s katero izjavlja, da si bo Ministrstvo prizadevalo za umestitev predlogov ukrepov, ki so navedeni v akcijskem načrtu pod tremi prioritetami:  prioriteta 1 – infrastruktura, prioriteta 2 – prevozna sredstva in prioriteta 3 – izboljšanje upravljanja.

Kmalu bo organizirana tudi novinarska konferenca in dogodek na katerem boste lahko izvedeli več o ukrepih, testiranju akcijskega načrta v občinah Gorenjske regije in sodelovanju MzI v projektu e-MOPOLI.  

Prijavite se na naše e-novice!.