Praznovali smo 3. obletnico delovanja Kovačnice

V četrtek, 22. 11. 2018, smo v Kovačnici uspešno proslavili svojo 3. obletnico delovanja. Na dogodku smo slavnostno otvorili Razstavni prostor gorenjskega podjetništva. Razstavni prostor je razdeljen na dva dela: stalno razstavo, kjer si lahko ogledate zanimive razstavne eksponate znanih gorenjskih podjetij kot so Elan, Jelovica, Sij Acroni, Gorenjka in pa začasno razstavo, kjer so začasni dom našle storitve in proizvodi ženskih podjetnic, ki so sodelovale v programu Podjetnost je ženskega spola.

Poleg tega se je v okviru praznovanja 3. rojstnega dne Kovačnice, javnosti prvič predstavila novoustanovljena zadruga 22. V kooperativi so se združili arhitektura, grafično in industrijsko oblikovanje, programiranje, postavitev spletne strani, fotografija, snemanje in montaža filmov, prevajanje in lektoriranje, projektni management in urejanje razpisne dokumentacije – vse na enem mestu za podjetja in fizične osebe.

Glavno sporočilo, ki je odmevalo v večini nagovorov je bilo, da Kovačnica potrebuje več prostora. Imamo še veliko želja, izzivov in ciljev, tudi vzpostavitev Podjetniško kreativnega centra Kovačnica. Poleg tega naslednje leto v Kovačnico prihaja PONI – Podjetno nad izzive. Projekt v okviru katerega bomo za 4 mesece, z vsemi pravicami in dolžnostmi, ki izhajajo iz delovnega razmerja, zaposlili 10 oseb, katerih glavna naloga v času zaposlitve bo, ob podpori notranjega in zunanjega mentorja ter številnih izobraževanj, priprava na samostojno podjetniško pot. PONI predstavlja nadaljevanje projekta Podjetno v svet podjetništva, ki smo ga izvajali v letih 2013 – 2015.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste z nami praznovali 3. obletnico Kovačnice in nas zvesto podpirate na naši poti. Vabljeni, da si na naši facebook strani ogledate slike z dogodka.
 

 

Prijavite se na naše e-novice!.