Predstavitev poslovnih priložnosti za sodelovanje v tujini – 2019

Ne zamudite zanimivih priložnosti za sodelovanje v tujini, ki vam ji ponuja Javna agencija SPIRIT in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z organizatorji posameznega dogodka. Bodite pozorni na roke prijave za vsak dogodek posebej, saj se nekatere prijave zaključujejo že meseca julija.

Zbiranje interesa za udeležbo na predstavitvi slovenskih podjetij in izdelkov v trgovinski verigi SPAR Avstrija

Podjetja bodo imela možnost osebno predstaviti svoje izdelke, v okviru dogodka »Dneva slovenskih dobaviteljev«, ki bo potekal oktobra 2019, na sedežu podjetja SPAR, v Salzburgu.
Prav tako bo predstavljena mednarodna aktivnost trgovinske verige SPAR Avstrija. Neposredno ob predstavitvenem omizju pa bodo potekali razgovori med udeleženimi podjetji ter nabavniki verige SPAR Avstrija.

Dogodek bo izpeljan v več fazah:

  • priprava liste slovenskih izdelkov in podjetij iz živilsko predelovalne industrije, izdelkov široke potrošnje in iz drugih sektorjev (izdelki za osebno nego in čiščenje ipd.), ki bo posredovana SPAR Avstrija;
  • pregled liste slovenskih izdelkov s strani SPAR Avstrija z morebitnimi zahtevami po dodatnih informacijah ter izborom slovenskih podjetij za predstavitev;
  • predstavitev izdelkov s strani slovenskih podjetij ter pogovor z nabavniki na centrali podjetja SPAR Avstrija v Salzburgu.

Za predstavitev izdelkov v trgovinski verigi SPAR Avstrija so primerni zlasti izdelki, ki so ustrezni za plasiranje na avstrijski trg ter mednarodna tržišča Italije, Madžarske in Hrvaške (ne pa za slovenski trg). Za SPAR Avstrija so potencialno zanimivi izdelki iz področja živil, kozmetike, drogerij ter čistilnih sredstev oz. pripomočkov. Pri izbiri podjetij imajo pomembno vlogo tudi inovativnost, regionalna (lokalna) drugačnost, novost in prepoznavnost izdelkov.

Vabljena vsa zainteresirana slovenska podjetja, ki proizvajajo zgoraj navedene proizvode in imajo najmanj 0,5 milijona EUR letnega prometa in vsaj 1 zaposlenega, da posredujete svoj interes za predstavitev svojih izdelkov v trgovinski verigi SPAR Avstrija najkasneje do 31. julija 2019, tako da natančno izpolnite elektronsko prijavnico in v angleškem jeziku priloženi vprašalnik. Izpolnjeni vprašalnik pošljite na e-naslov:tjasa.fras@spiritslovenia.si. 

Kotizacije ni. Stroške organizacije in udeležbe na predstavitvi podjetij in izdelkov na sedežu podjetja SPAR Avstrija ter organizacijo bilateralnih razgovorov krije SPIRIT Slovenija. Stroške prevoza in hotelsko namestitev krijejo udeleženci sami.


Dogodek organizirata Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju s podjetjem SPAR Avstrija, Veleposlaništvom Republike Slovenije na Dunaju in Častnim konzulatom RS v Salzburgu. Dodatne informacije so na voljo tukaj.  

 

Poslovni forum Italija - Rusija - Slovenija in B2B srečanja

Med 24. in 28. septembrom 2019 bo v Trstu in Portorožu potekal 1. poslovni forum "Italija - Rusija - Slovenija: Poslovanje na obali".

Poslovni forum je namenjen podjetjem s področja:

  • pohištvo in obdelava lesa;
  • živilska in kmetijska industrija;
  • pakiranje, oblikovanje in blagovna znamka;
  • ladjedelništvo in pomorska industrija;
  • instrumenti;
  • turizem.

Dogodek organizirata Ruska agencija in njen dolgoročni in zanesljiv partner - Zunarelli Studio Legale Associato ter agencija SPIRIT Slovenija.

Vsa zainteresirana slovenska podjetja so vljudno vabljena, da se udeležijo poslovnega foruma in izkoristijo priložnost za srečanje s partnerji, izmenjavo informacij in navezavo novih stikov.

Rok za prijavo je 16. avgust 2019.

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani Rusko-slovenskega poslovnega kluba.  

 

Predstavitev kitajskih podjetij iz Šanghaja v Sloveniji

Letošnji, že osmi po vrsti promocijski dogodek, »The 8th Shanghai Fair 2019« bo potekal 29. in 30. avgusta, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Gre za enega največjih tovrstnih dogodkov, saj se bo preko sto kitajskih podjetij s svojimi izdelki in storitvami predstavilo na več kot dvesto stojnicah in preko 4000 kvadratnih metrov velikem razstavnem prostoru. Glavna področja tokratne predstavitve bodo: tekstil in tekstilni izdelki, modni dodatki, široko potrošni izdelki, IKT in visoko tehnološki izdelki ter oprema, elektronski in električni izdelki in oprema, kemični izdelki, izdelki iz nekovinskih materialov, medicinska oprema ter izdelki za zdravstveno nego, idr.

Razstava in promocijski dogodek sta namenjena tako širokemu krogu obiskovalcev, kot tudi strokovni javnosti in poslovnežem, saj sodelujoča kitajska podjetja prihajajo v Slovenijo z namenom iskanja različnih oblik trgovinskega in poslovnega sodelovanja z zainteresiranimi slovenskimi sogovorniki.


Poleg organiziranih poslovnih sestankov bo v okviru dvodnevnega dogajanja na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču potekala tudi cela vrsta predstavitev, okroglih miz, pokušanje kitajskih dobrot, kulturni nastopi, srečelov… Vstop na sejmišče bo brezplačen.

Predstavitev kitajskih podjetij iz Šhanghaja organizirajo Šanghajsko združenje javne diplomacije, Šanghajski oddelek Odbora za prijateljstvo s tujimi državami Kitajske ljudske politične posvetovalne konference, Zveza gospodarskih organizacij Šanghaja, Industrijsko združenje Šanghaja, Trgovinski in gospodarski odbor Sail of Shanghai “B&R” v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije in Investicijskim inštitutom iz Maribora.

Vsi poslovni obiskovalci dogodka se lahko predhodno registrirajo na internet strani kitajskih organizatorjev ter tako pridobijo brezplačno vstopnico, ki jo bodo na sejmišču lahko zamenjali za srečko, ki bo sodelovala v nagradnem žrebanju.

Dodatne informacije so na voljo tukaj

 

Zbiranje interesa za predstavitev in srečanje z nabavniki nemških podjetij na »54. BME kongresno-sejemski prireditvi«

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju s Slovensko-nemško gospodarsko zbornico pripravljajo izhodno delegacijo v Berlin, v okviru katere se bodo slovenska podjetja lahko aktivno udeležila 54. BME kongresno-sejemske prireditve.

Dogodek bo potekal 13. - 15. november 2019, v Berlinu in je namenjen slovenskim podjetjem iz naslednjih področij:

  • strojna industrija,
  • avtomobilska industrija,
  • elektrotehnična industrija,
  • kovinsko-predelovalna industrija.

Slovenska podjetja bodo v okviru dogodka imela možnost predstavitve na slovenski skupinski stojnici. Hkrati bodo imela odlično priložnost za mreženje, izmenjavo dobrih praks in navezovanje novih poslovnih kontaktov neposredno z nemškimi nabavniki. Za vsako izbrano slovensko podjetje bodo organizirana tudi individualna B2B srečanja s potencialnimi nemškimi poslovnimi partnerji. Sestanki bodo vnaprej določeni, na podlagi izpolnjene elektronske prijavnice in posredovanega profila podjetja.

Število mest je omejeno. Dogodka se bo lahko udeležilo 15 malih ali srednje velikih podjetij (MSP) iz zgoraj omenjenih industrij, ki imajo lastne proizvode in inovativne rešitve. V primeru večjega interesa za udeležbo bodo podjetja izbrana na podlagi naslednjih kriterijev (upoštevani bodo podatki za leto 2018): število zaposlenih, delež izvoza v prihodkih in višina prihodkov od prodaje.

Kotizacije ni. Stroške udeležbe slovenskih podjetij na prireditvi v Berlinu ter organizacijo individualnih B2B srečanj krije SPIRIT Slovenija.

Stroške prevoza in hotelsko namestitev v Berlinu nosijo udeleženci sami. Pri tem, da lahko mala in srednje velika slovenska podjetja (MSP) preko Slovenskega podjetniškega sklada s pomočjo »Vavčerja za udeležbo v gospodarskih delegacijah v tujino« pridobijo subvencijo v višini največ 60% upravičenih stroškov.

Vabljena vsa zainteresirana slovenska podjetja, da svoj interes potrdite tako, da najkasneje do 15. septembra 2019 izpolnite elektronsko prijavnico.

Dodatne informacije so na voljo tukaj

 

VIETNAM – Poslovne priložnosti za slovenska podjetja

Vabljeni, da se udeležite seminarja VIETNAM – Poslovne priložnosti za slovenska podjetja, ki bo potekal v sredo, 4. septembra 2019, od 10:00 do 12:00 ure, v Ljubljani, na GZS/Poslovna oaza, Dimičeva 13.

Dogodek organizira Gospodarska zbornica Slovenije, na pobudo in v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS ter Veleposlaništvom Socialistične republike Vietnam z Dunaja.

Na dogodku bodo predstavljene aktualne poslovne priložnosti za slovenska podjetja v Vietnamu, prednosti in spremembe za vaše podjetje, ki jih prinaša nedavno sklenjen prostotrgovinski in investicijski sporazum med Vietnamom in EU, možnost udeležbe v slovenski vladno-gospodarski delegaciji, pod vodstvom ministra Zdravka Počivalška novembra 2019 v Vietnamu. Na koncu bo sledilo poslovno mreženje s predstavniki slovenskih podjetij, zainteresiranimi za poslovanje z Vietnamom ter predstavniki Veleposlaništva Vietnama, MGRT in GZS.

Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebna je predhodna prijava. Prijave se sprejemajo preko spletne prijavnice, najkasneje do 2. septembra 2019, oziroma zasedbe razpoložljivih mest.

Dodatne informacije so na voljo tukaj

 

Individualna B2B srečanja med slovenskimi in tujimi podjetji – SEE MEET 2019

SPIRIT Slovenija, javna agencija v sodelovanju s partnerji organizira individualna B2B srečanja med slovenskimi in tujimi podjetji – SEE MEET 2019, ki bodo potekala 16. in 17. oktobra 2019 v Mariboru.

SEE MEET Slovenia 2019 je mednarodni forum, ki ponuja priložnost za mala in srednje velika podjetja iz vseh poslovnih sektorjev za rast poslovanja na nacionalnih in mednarodnih trgih ter pridobivanje novih kontaktov in povezav preko individualnih vnaprej pripravljenih sestankov in neformalnega mreženja v času foruma.

Forum ponuja edinstveno platformo za podjetja iz različnih panog s posebnim poudarkom za podjetja s področja digitalizacije industrijskih procesov in IKT, predelovalne industrije (kovinska, izdelki iz gume in plastičnih mas), s področja energetske učinkovitosti in druge storitve. V sklopu dogodka bodo podjetja lahko razširila svoje poslovanje na domačem in tujih mednarodnih trgih z do 15 vnaprej načrtovanimi osebnimi sestanki, ki nudijo hitro in učinkovito prepoznavanje interesa za nadaljnje poslovno sodelovanje.

Kotizacija za udeležbo na dogodku znaša 125 € + DDV in zajema:

  • udeležbo na poslovni konferenci
  • do 15 vnaprej organiziranih sestankov
  • pogostitev med dogodkom
  • gala večerjo
  • enoletni dostop do spletnega kataloga registriranih podjetij.

Vsa zainteresirana slovenska podjetja so vabljena, da udeležbo potrdite najkasneje do 22. septembra 2019, tako da izpolnite elektronsko prijavnico.

Dodatne informacije so na voljo tukaj

Na marsikatero podjetniško vprašanje vam lahko pomagamo odgovoriti na SPOT točki. V Kranju nas najdete na Župančičevi ulici 22, v prvem nadstropju. Pišete nam lahko na naslov sanja.sendula@bsc-kranj.si in nastija.podobnik@bsc-kranj.si ali nas pokličite na telefonsko številko 04 7777 251 in 04 7777 252 in si rezervirate svoj termin.

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj: www.eu-skladi.si, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo: www.mgrt.gov.si ter SPIRIT Slovenija, javna agencija: www.spiritslovenia.si.

 

Prijavite se na naše e-novice!.