PROJEKT GORENJSKE RIBE – praktične delavnice za strokovno in splošno javnost
Poleg vodilnega partnerja BSC, d.o.o., Kranj v projektu sodelujejo še Jezeršek gostinstvo d.o.o., Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije – Kmetijsko gozdarski zavod Kranj in Vodomec d.o.o.
V drugi fazi projekta pripravljamo izobraževanja, delavnice in promocijske dogodke, s katerimi želimo poudariti pomen in priložnosti za pogostejšo uporabo sladkovodnih rib in ribjih izdelkov tako v domači kuhinji kot tudi v večjih kuhinjah vrtcev, šol, domov starejših občanov …
Dogodki so razdeljeni v tri sklope:
- program za izobraževanje in usposabljanje kuharskega osebja in odgovornih za prehrano,
- ribogojsko-prehranske izobraževalne delavnice Od bistrih gorenjskih voda do zdravega ribjega obroka za splošno zainteresirano javnost,
- promocijsko-izobraževalni in ozaveščevalni program Kuharska doživetja z ribami, namenjen mladim, družinam, starostnikom in osebam z zdravstvenimi težavami.
Udeleženci praktične delavnice na Dvoru Jezeršek zadnji dan marca 2021. (foto: Urška Verč)
Za uvod v poletje in v njegovo slovo pripravljamo dva promocijska dogodka Od bistre vode do krožnika, s katerima bomo sklenili dveletni projekt, ki ga delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo (ESPR), pristop CLLD – izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014–2020.
Utrinke z marčevske delavnice si lahko preberete tukaj, vabila na prihajajoče dogodke pa so objavljena na spletni strani https://www.las-gorenjskakosarica.si/ v rubriki Aktualno.