PROJEKT GORENJSKE RIBE – praktične delavnice za strokovno in splošno javnost

Kljub omejitvam zbiranja in gibanja se v polnem zamahu odvija druga faza projekta GORENJSKE RIBE. Marca smo izvedli novo praktično delavnico za strokovni kader, do konca projekta, ki se zaključuje jeseni, pa sledi še več kot deset dogodkov v živo in v virtualnem okolju. Vse dogodke povezujejo zdrave in okusne jedi iz gorenjskih rib.

Poleg vodilnega partnerja BSC, d.o.o., Kranj v projektu sodelujejo še Jezeršek gostinstvo d.o.o., Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije – Kmetijsko gozdarski zavod Kranj in Vodomec d.o.o.

V drugi fazi projekta pripravljamo izobraževanja, delavnice in promocijske dogodke, s katerimi želimo poudariti pomen in priložnosti za pogostejšo uporabo sladkovodnih rib in ribjih izdelkov tako v domači kuhinji kot tudi v večjih kuhinjah vrtcev, šol, domov starejših občanov …

Dogodki so razdeljeni v tri sklope:

  • program za izobraževanje in usposabljanje kuharskega osebja in odgovornih za prehrano,
  • ribogojsko-prehranske izobraževalne delavnice Od bistrih gorenjskih voda do zdravega ribjega obroka za splošno zainteresirano javnost,
  • promocijsko-izobraževalni in ozaveščevalni program Kuharska doživetja z ribami, namenjen mladim, družinam, starostnikom in osebam z zdravstvenimi težavami.

 

Udeleženci praktične delavnice na Dvoru Jezeršek zadnji dan marca 2021. (foto: Urška Verč)

 

Za uvod v poletje in v njegovo slovo pripravljamo dva promocijska dogodka Od bistre vode do krožnika, s katerima bomo sklenili dveletni projekt, ki ga delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo (ESPR), pristop CLLD – izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014–2020.

 

Utrinke z marčevske delavnice si lahko preberete tukaj, vabila na prihajajoče dogodke pa so objavljena na spletni strani https://www.las-gorenjskakosarica.si/ v rubriki Aktualno.

 

Prijavite se na naše e-novice!.