Projekt Ocenjevanje ribjih izdelkov – Nov dokumentarno izobraževalni film in informativno izobraževalni knjižici

Decembra se je zaključil projekt Ocenjevanje ribjih izdelkov, sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo, ki je povezal tri lokalne akcijske skupine.

LAS Gorenjska košarica, LAS Dolina Soče in LAS Posavje so v sodelovanju s partnerji in ribogojci izvedli vrsto aktivnosti, s katerimi se potrošnikom v Sloveniji zagotavlja vpogled v kakovost ribjih izdelkov pridelanih v Sloveniji, ribogojcem pa omogoča možnost preverjanja kakovosti njihovih izdelkov. Z ocenjevanjem ribjih izdelkov smo vpeljali nekaj tiste zdrave tekmovalnosti, ki bo zagotavljala ohranjanje in ribogojce dodatno spodbujala k izboljšanju že obstoječe kakovosti ribjih izdelkov. Z vpeljanim znakom kakovosti pa bomo potrošniki prejeli zagotovilo, da jemo domačo, kakovostno, zdravo ribo.

 

Za spodbujanje in promocijo zgoraj navedenega, tudi po končanem projektu, je bil izdelan dokumentarno izobraževalni film, izdani pa sta bili tudi dve informativno izobraževalni knjižici.

Film in knjižici so dobra promocijska popotnica pridelovalcem in predelovalcem ribjih izdelkov z območij LAS Gorenjska košarica, LAS Dolina Soče in LAS Posavje, potrošnikom pa odličen smerokaz na poti k večji rabi lokalnih prehranskih izdelkov. 

Vabljeni k ogledu filma na tej povezavi, knjižici pa sta v elektronski obliki na voljo na spodnjih povezavah:

 

Tiskani verziji knjižic lahko naročite po elektronski pošti na naslov las@bsc-kranj.si, ko bodo razmere dopuščale, pa bodo na voljo pri vseh ribogojcih, na sedežu BSC Kranj in KGZS-Zavodu Kranj.

 

Naj bodo naše lokalne, kakovostne ribe in ribji izdelki pogosteje pripravljeni v domačih kuhinjah v izvirnih, najboljših možnih jedeh!

 

 

 

Prijavite se na naše e-novice!.