Regijski posvet KADROVSKI IZZIVI – Kako pridobiti in obdržati dober kader?

Na regijskem posvetu »KADROVSKI IZZIVI - Kako pridobiti in obdržati dober kader?«, ki smo ga v prostorih podjetniškega inkubatorja Kovačnica organizirali v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje, OS Kranj, GZS Regionalno zbornico Gorenjska ter Območno obrtno podjetniško zbornico Kranj, se nas je zbralo preko 60.
Na aktualno tematiko kadrovske problematike smo pogledali iz različnih vidikov. Seznanili smo se s projekti in aktivnostmi, ki se izvajajo v naši regiji ter z ukrepi in subvencijami, ki so trenutno na voljo delodajalcem (delovni preizkus, usposabljanje na delovnem mestu, subvencije za mlade in zelena delovna mesta, vračilo dela prispevkov, davčne olajšave ob zaposlitvi ter delna oprostitev plačila prispevkov). Svojo izkušnjo koriščenja ukrepov Aktivne politike zaposlovanja s strani delodajalca in zaposlene osebe sta z nami delili predstavnici podjetja Carbo line.
 
Kako se soočajo s kadrovskimi izzivi  so tokrat z nami delili:
- Marko Lotrič,  generalni direktor in ustanovitelj mednarodno uveljavljene skupine LOTRIČ Metrology ter predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Škofja Loka,
- Romana Vodenik Markelj, vodja kadrovske službe Domel Holding d. d ter
- Martin Jezeršek, direktor družinskega podjetja Jezeršek gostinstvo d.o.o..
 
Regijski posvet smo zaokrožili z zanimivim in aktualnim predavanjem prof. dr. Mateja Tuška, športnega psihologa z naslovom »Opolnomočenje kadrov – kako obdržati dober kader«.
 
O dogodku si lahko preberete članek v regijskem časopisu Gorenjski glas TUKAJ
 
Prijavite se na naše e-novice!.