Ribogojsko-kulinarična predstavitev projekta Turizem ribjih doživetij

V okviru LAS Gorenjska košarica se letos zaključuje projekt Turizem ribjih doživetij. Partnerji, BSC, d.o.o., Kranj, Občina Preddvor, Zavod za turizem Preddvor, KGZS - Zavod Kranj in ribogojnica Bizjak vas 18. maja vabijo v Cerklje na Gorenjskem, na ribogojsko-kulinarični predstavitvi ob ribnikih Češnjevek in Lahovče.

V projektu TURIZEM RIBJIH DOŽIVETIJ, ki je sofinanciran s sredstvi Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo, partnerji razvijajo turistične produkte oz. pakete ribjih doživetij in vzpostavljajo potrebno opremo za razvoj teh produktov na širšem območju jezera Črnava. Območje preddvorskega bisera se usmerja v zeleni ribji turizem, izobraževalne turistične delavnice pa se bodo v tem letu organizirale tudi na drugih vodnih lokacijah na območju LAS Gorenjska košarica. Gre za pomemben prispevek k razvoju in pozitivnem vplivu na ribogojstvo, k uživanju ribjih jedi in k razvoju z ribami povezanega aktivnega turizma.

V projektu, ki se izvaja v okviru LAS Gorenjska košarica, sodelujejo: vodilni partner BSC, poslovno podporni center, d.o.o., Kranj, Občina Preddvor, Zavod za turizem Preddvor, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije – Kmetijsko gozdarski zavod Kranj in ribogojnica Bizjak, Biro Bizjak, Franc Bizjak s.p.

 

 

VABILO

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na ribogojsko – kulinarični predstavitvi projekta, ki bo v sredo, 18. maja 2022,

ob 10. uri ob ribnikih Češnjevek, Cerklje na Gorenjskem in

ob 16. uri ob ribniku Lahovče, Cerklje na Gorenjskem.

 

Na delavnici boste spoznali nekaj zanimivosti o slovenskem ribogojstvu, o ciljih in namenu projekta, na koncu pa boste lahko poskusili odlične lokalne ribje izdelke.

 

 

 

 

Prijavite se na naše e-novice!.