S programom Erasmus za mlade podjetnike v tujino po nove izkušnje

Na BSC Kranj v sklopu programa Erasmus za mlade podjetnike, izvajamo projekt  PRACTYCE V. S sofinanciranjem stroškov v tujini projekt ponuja priložnost potencialnim podjetnikom in podjetnikom, ki poslujejo manj kot tri leta, pridobiti nova, praktična znanja pri izkušenih podjetnikih, predvsem lastnikih majhnih ali srednje velikih podjetij v drugih državah Evropske unije. Mladi (ne po starosti, temveč po trajanju podjetniških izkušenj) oz. potencialni podjetniki, si tako lahko olajšajo dostop do novih trgov in iskanje tujih poslovnih partnerjev, izkušeni podjetniki gostitelji pa s tem, ko gostijo mladega podjetnika, razvijajo nove tržne povezave in spoznavajo priložnosti, ki jih ponujajo druge države Evropske unije. Več o projektu si lahko preberete tukaj

Vsi, ki imate dobro podjetniško idejo ali željo po malo drugačni izkušnji, se lahko v program prijavite na spletni strani Erasmus za mlade podjetnike. Na isti spletni strani, se lahko prijavite tudi tisti podjetniki, ki imate podjetje že več kot tri leta oz. ste izkušeni podjetniki in imate mentorsko »žilico«, ter si želite na poslovni poti pomagati perspektivnemu podjetniku.

Več informacij o programu lahko dobite v Kovačnici v času uradnih ur (Župančičeva ulica 22, Kranj), na spletni strani programa ali preko telefona/e-maila:

Nives (04 28 17 248) ali nives.justin@bsc-kranj.si in Nastija (04 77 77 252) ali nastija.podobnik@bsc-kranj.si

Spodaj predstavljamo še nekaj potencialnih mentorjev, ki so pripravljeni gostiti mlade podjetnike:

  • Iz Slovaške, natančneje iz Bratislave, je svoje znanje pripravljena predajati podjetnica, ki že 11 let uspešno vodi podjetje MKreo (http://www.mkreo.sk/#prettyPhoto). Podjetje se ukvarja z izdelovanjem komercialnih kampanj, oblikovanjem, grafičnimi medijskimi rezultati iz tiskovnih konferenc, grafičnim oblikovanjem spletnih strani in aplikacij. Iščejo mladega ali potencialnega podjetnika, ki lahko njihovo podjetje obogati na področju PR-ja, marketinga, spletnega komuniciranja in ima izkušnje z ustvarjanjem animiranih in funkcijskih videoposnetkov.
  • Direktor podjetja Poligonal Mind (http://www.polygonalmind.com/) kreativnega razvojnega studia iz Zaragoze v Španiji, ki se osredotoča na mobilne igre in izkušnje z VR išče nekoga, ki ima nekaj predznanja o videoigrah, VR ali iz področja Blockchain tehnologij.
  • Pred Brexitom, ki bo najkasneje 31. 10. 2019 pa še vedno za kakšen mesec lahko ujamete vlak za vključitev v program Erasmus za mlade podjetnike. Iz Velike Britanije možnost sodelovanja namreč ponuja direktor podjetja Eskimo Products Ltd (http://eskimodesign.co.uk/). Podjetje se ukvarja z dizajniranjem in izdelavno najboljših radiatorjev in grelnikov brisač na svetu. Sodelovati si želijo z nekom, ki ima izkušnje iz tehničnega risanja in dizajniranja.

 

Prijavite se na naše e-novice!.