Slovenija v 2018 predsedujoča skupini članic EU na področju socialne ekonomije

Slovenija je dobila enoletni mandat predsedovanja skupini držav EU na področju socialne ekonomije za leto 2018, Maribor pa je v tem obdobju Evropska prestolnica socialne ekonomije.

Republika Slovenija v letu 2018 vodi povezavo 14 držav Evropske unije aktivnih na področju razvoja socialne ekonomije na nacionalni in evropski ravni. Vodenje nadzornega odbora je Slovenija prevzela od Španije, ki je nadzorni odbor Luksemburške deklaracije vodila v letu 2017. Operativne in tehnične aktivnosti predsedovanja bo prevzel tehnični sekretariat predsednika, čigar vlogo bo opravljalo nacionalno Združenje Socialna ekonomija Slovenije. Naziv evropske prestolnice socialne ekonomije je od Madrida, na podlagi predloga Tadeja Slapnika in Združenja za socialno ekonomijo Slovenije, prevzelo mesto Maribor, kjer se je socialna ekonomija v zadnjih petih letih razvila v največjem obsegu v primerjavi z drugimi slovenskimi mesti.

V dneh 6. in 7. marec 2018 bomo v Sloveniji v okviru projekta SOCIAL SEEDS gostili projektne partnerje in v enem delu tako tudi sami sodelovali pri organizaciji dogodkov povezanih s slovenskim predsedovanjem skupini držav EU na področju socialne ekonomije.  

Več o tem in o projektu SOCIAL SEEDS si lahko preberete tukaj.

 

Prijavite se na naše e-novice!.