Slovenskim poslovnim klubom v tujini na razpisu 400.000 evrov

Javna agencija SPIRIT Slovenija je v Uradnem listu RS (Datum: 14. 4. 2017, Št. 18) objavila javni razpis za sofinanciranje izvajanja dejavnosti slovenskih poslovnih klubov v tujini v letošnjem letu. Na voljo je 400.000 evrov, najpomembnejše merilo pri dodeljevanju sredstev pa je prispevek k pospeševanju internacionalizacije gospodarstva.

Namen javnega razpisa, ki je odprt do 22. maja 2017 do 13. ure, je podpreti delovanje že delujočih slovenskih poslovnih klubov v tujini pri izvajanju aktivnosti, povezanih z internacionalizacijo slovenskega gospodarstva.

Cilj je oblikovati in vzdrževati mrežo slovenskih poslovnih klubov v tujini in v sodelovanju z njimi intenzivneje izvajati podporo pri spodbujanju internacionalizacije slovenskega gospodarstva prek izvajanja različnih aktivnosti slovenskih poslovnih klubov.

Med aktivnostmi so zagotavljanje informacij o poslovnem okolju držav, v katerih delujejo, svetovanje slovenskim, predvsem malim in srednje velikim podjetjem, ki se odločajo za prodor na tuji trg, ter organizacija in izvedba kakovostnih poslovnih dogodkov, namenjenih slovenskim in tujim podjetjem.

Prijavitelj mora izkazati članstvo vsaj 15 podjetij, za katere izvaja aktivnosti slovenskega poslovnega kluba.

Od skupno 140 možnih točk jih lahko prijavitelj do 80 pridobi za prispevek k pospeševanju internacionalizacije slovenskega gospodarstva v lanskem letu, do 20 za članstvo podjetij ter do 40 za obseg in raznolikost načrtovanih aktivnosti v letošnjem letu.

Več o javnem razpisu

 

Vir in informacije: STA, 18. 4. 2017, www.sta.si

Prijavite se na naše e-novice!.