Služba je družba

Boot Camp. Sliši se malo strašljivo, ampak obljubimo da ni. V okviru projekta Služba je družba, se bo v tednu med 16. in 20. aprilom 2018 v coworking skupnosti Kovačnica, na Žagarjevi 22 v Kranju, odvijal prvi del Boot Camp-a. Naše »druženje« bo vključevalo delavnice mehkih veščin. V prvem sklopu so to delavnice s področja retorike in javnega nastopanja, kreiranja osebnostnega načrta, poslovne komunikacije, osnov marketinga in prodaje in ne nazadnje tudi sama izdelava življenjepisa, LinkedIn profila ter simulacija razgovora. V drugem sklopu se bomo prilagodili udeležencem, lokalnemu okolju in zaposlitvenim željam ter izvajali tiste delavnice, ki jih udeleženci najbolj potrebujejo. Temu bo sledil osrednji sklop, ki smo ga poimenovali delovna vaja. Skupaj z mentorji bodo udeleženci delovno vajo najprej načrtovali nato pa s pomočjo mentorja ali izbranega delodajalca opravili zadano nalogo. Namen projekta je delo z mladimi, kot posamezniki z veliko neizkoriščenega potenciala, posebnost našega pristopa pa je predvsem individualno delo in oseben pristop do vsakega posameznega udeleženca. Izmenjavanje izkušenj med mladimi ter med podjetniki in mladimi iskalci zaposlitve nas bo pripeljalo do končnega cilja: zaposlitve.

Za koga? Za vse mlade do 29. leta starosti z območja Gorenjske, ki si želijo teoretičnega in praktičnega izobraževanja z namenom višanja kompetenc za uspešen nastop na trgu delovne sile.

Kaj bomo počeli? Prvi dan bo posvečen retoriki in javnemu nastopanju, ko bodo udeleženci prejeli globlji vpogled v strukturo in pripravo na nastope ter spoznali osnove neverbalne komunikacije. Drugi dan se bomo ukvarjali z osebnostnim in kariernim načrtom, saj je dobro sestavljen in uresničljiv načrt ključen za doseganje ciljev. Tretji dan bo namenjen poslovni komunikaciji, ker je poslovna komunikacija mnogo več kot npr. klepet z življenjskim partnerjem, sodelavcem, prijateljem ipd. Četrti dan bomo posvetili marketingu in prodaji, ker sta za uspeh potrebna oba. Peti dan bomo urejali, pisali in popravljali življenjepise, LinkedIn profile in simulirali razgovor. Delavnice se bodo odvijale vsak dan, med 16. in 21. uro, razen v sredo, 18. aprila 2018, ko bodo potekale med 13. in 18. uro.


Sledila bo 14-dnevna delovna praksa, kjer bodo udeleženci lahko preverjali na novo pridobljena znanja, zatem pa še ponovitev Boot Camp-a z delavnicami po meri udeležencev. Izkušnje in znanje bomo med seboj delili tudi na zaključnem pikniku.

Se vam sliši zanimivo? Potem ne odlašajte s prijavo, saj je število mest omejeno.

Prijavite se na naše e-novice!.